Robbins i Lilian se sreli nakon 75 godina: Nikada nisam restao da te volim (VIDEO)

Fotografiju svoje neprežaljene Francuskinje, prekrasne Jeanine Pierson, mladi američki vojnik KT Robbins (23) nikad nije izgubio. Čuvao ju je cijeli život. Upoznao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kad je bio stacioniran u gradiću Briey, na sjeveroistoku Francuske. Tražio je nekoga da mu opere odjeću, a Jeaninina majka je pristala da pomogne. Tog je dana upoznao i njenu ćerku, 18-godišnju ljepoticu, i momentalno se zaljubio

Robbins se vratio u SAD, gdje je upoznao i oženio Lillian s kojom je u braku bio sve do njene smrti 2015. Jeannine se 1949. udala i rodila petero djece

Fotografiju svoje neprežaljene Francuskinje, prekrasne Jeanine Pierson, mladi američki vojnik KT Robbins (23) nikad nije izgubio. Čuvao ju je cijeli život.

Upoznao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kad je bio stacioniran u gradiću Briey, na sjeveroistoku Francuske. Tražio je nekoga da mu opere odjeću, a Jeaninina majka je pristala da pomogne. Tog je dana upoznao i njenu ćerku, 18-godišnju ljepoticu, i momentalno se zaljubio, piše Fokus.ba.

Ona mu je uzvratila osjećaje. Sljedeća dva mjeseca bili su nerazdvojni. No onda je mladić dobio naredbu da napusti selo i uputi se na Istočni front.

“Kad je odlazio plakala sam, bila sam neutješna. Nadala sam se da će se vratiti”, kazala je Jeanine, koja je nakon njegovog odlaska počela intenzivno da uči engleski jezik, nadajući se povratku svog dragog.

Ali, život ih je razdvojio. Robbins se vratio u SAD, gdje je upoznao i oženio Lillian s kojom je u braku bio sve do njene smrti 2015. Jeannine se 1949. udala i rodila petoro djece.

Da se bivši ljubavnici ponovo nađu i susretnu zaslužni su novinari koji su razgovarali sa Robbinsom na nedavnoj održanoj 75. obljetnici Dana D u Francuskoj.

Tada im je Robbins ispričao sve o svojoj lijepoj Francuskinji i pokazao im crno-bijelu fotografiju koju je ponio sa sobom. Novinari su je pronašli nedaleko od mjesta gdje su se prvi put susreli.

Odmah su pohitali Robbinsu, danas 97-godišnjaku i rekli mu: ‘Živa je i čeka te!’

Kad su se ponovo nakon toliko godina vidjeli nisu se mogli prestat grliti i ljubiti.

“Nikada te nisam prestao voljeti. U mom srcu uvijek si bila i ostala”, rekao je.

Jeannine, koja je ostala udovica, pitala ga je zašto je ranije nije potražio.

“Kada si oženjen, onda više ne možeš i ne smiješ raditi takve stvari”, uzvratio je Robbins.

Par je proveo nekoliko sati zajedno, nakon čega se Robbins morao vratiti natrag, no obećali su jedno drugom da će se zasigurno ponovno vidjeti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!