Vlada Crne Gore odgovorila Vučiću: Ne utičemo na zakonodavnu aktivnost Srbije, niti ćemo dozvoliti da ona utiče na naše odluke

Zahvaljujemo se predsjedniku Vučiću na savjetima. Ali ga podsjećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir, vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini

Vlada Crne Gore saopštila je da ona ne želi da kreira zakonodavni ovkir ni jedne strane države, te da ne dopušta bilo kome da kreira naš sistem.

Na pitanje CdM-a da prokomentariše današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj poziva vlasti Crne Gore da ne usvajaju Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, iz Vlade su se zahvalili predsjedniku Srbije na savjetima, rekavši da Crna Gora sama donosi svoje odluke.

“Zahvaljujemo se predsjedniku Vučiću na savjetima. Ali ga podsjećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir, vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini. Mi nemamo, niti ćemo imati ambicije da utičemo na zakonodavnu aktivnost države Srbije, niti ćemo dozvoliti bilo kome, pa ni Srbiji, da utiče na naše odluke”, navodi se u odgovoru Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore CdM-u.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!