Slavonski policajci u šoku: Prekontrolisali mopedistu i odmah ga kaznili sa 10.500 kuna, a evo i zašto

Na tehničkom pregledu utvrđeno je da je moped neregistrovan, neosiguran i tehnički neispravan. Očita neispravnost gume, koju je zbog dotrajalosti i nastalih deformacija 52-godišnjak dodatno učvrstio vezanjem užeta, ocijenjena je iznimno opasnim nedostatkom na vozilu, istakli su iz policije

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kaznila je 52-godišnjeg vozača mopeda s 10.500 kuna jer se bez zaštitne kacige i oskičnih isprava vozio na neregostrovanom i neosiguranom mopedu koji je bio u tako lošem stanju da je gumu na kotaču morao učvrstiti vezanjem užeta.

Iz policije su u srijedu izvijestili da su 52-godišnjaka iz Rokovaca zaustavili u redovnoj kontroli saobraćaja u Andrijaševcima na vinkovačkom području zbog sumnje u neispravnost vozila.

Na tehničkom pregledu utvrđeno je da je moped neregistrovan, neosiguran i tehnički neispravan. Očita neispravnost gume, koju je zbog dotrajalosti i nastalih deformacija 52-godišnjak dodatno učvrstio vezanjem užeta, ocijenjena je iznimno opasnim nedostatkom na vozilu, istakli su iz policije.

Zbog utvrđenih višestrukih prekršaja, 52-godišnjak je isključen iz saobraćaja, protiv njega je izdat prekršajni nalog i izrečena mu je novčana kazna od 10.500 kuna, piše “Jutarnji list”.

S obzirom na to da je zastupljenost vozača mopeda i motocikala u prometnim nesrećama velika, iz PU vukovarsko-srijemske upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, koriste zaštitnu kacigu i ne sjedaju za upravljače neregistrovanih i neosiguranih vozila, a posebno da ne čine ovakve “preinake” izlažući sebe i druge opasnosti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!