Prinova u Polimskoj ulici u Beranama: Stigle nove rode (VIDEO)

Beranske bijele rode na najljepši mogući način obilježile su svoj Dan mladosti. Upravo se izlegao novi turnus malih bijelih roda Beranki. Prve goluždrave glavice otvorenog kljuna i zatvorenih očiju počele su danas provirivati iz njihovog gnijezda u Polimskoj, napisao je juče Softić, uz predivnu fotografju rode koja hrani mladunče.

“Stiže nam još jedna generacija beranskih roda. Upravo svjedočimo hranjenju mališana. Možete ih pratiti uživo dok se migolje čekajući na svoju porciju žabica. Trenutno vodimo debatu i za sad je nerješeno da li imamo 2 ili 3 rodića u gnijezdu”.

Ovako su o novim beranskim rodama napisali iz Centra za zaštitu ptica (CZIP) na svojoj Facebook stranici.

Ipak, preduhitrio ih je beranski hroničar Adem Ado Softić, koji o rodama u Polimskoj izvještava od kada su se doselile u taj grad na sjeveru.

“Beranske bijele rode na najljepši mogući način obilježile su svoj Dan mladosti. Upravo se izlegao novi turnus malih bijelih roda Beranki. Prve goluždrave glavice otvorenog kljuna i zatvorenih očiju počele su danas provirivati iz njihovog gnijezda u Polimskoj”, napisao je juče Softić, uz predivnu fotografju rode koja hrani mladunče.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!