Udavio suprugu Hrvaticu dok su djeca spavala: Mohamed Šamdži osuđen na doživotnu kaznu

Šamdži je brutalno napao Elanu Fric, sa kojom je 12 godina bio u braku, u njihovom domu dva dana nakon što mu je uručila papire za razvod. U aprilu se na sudu saznalo da je ugledni neurohirurg iz Toronta uzastopno tukao Fric u noći ubistva, da joj je slomio vrat i rebra pre nego što ju je ugušio nasmrt dok je njihovo troje djece spavalo

Foto: Twitter

Ljekar Mohamed Šamdži je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog optužbe da je ubio svoju suprugu, takođe doktorku, 40-godišnju kanadsku Hrvaticu Elanu Fric.

Njeno je tijelo je 1. decembra 2016. pronađeno u kovčegu uz rijeku Von, oko 35 kilometara od Toronta, a Mohamed Šamdži je u aprilu priznao krivicu za drugostepeno ubistvo.

Nakon njegovog saslušanja u srijedu, kako javlja kanadski CBC, sudu su se emotivno obratili roditelji Elane Fric.

Ubica je tukao suprugu Hrvaticu, a onda je ugušio dok je troje djece spavalo.

“Uništio je naše živote. Elana je bila dijete kakvom se svaki roditelj može samo nadati”, rekla je žrtvina majka Ana Fric sudu.

Šamdži je brutalno napao Elanu Fric, sa kojom je 12 godina bio u braku, u njihovom domu dva dana nakon što mu je uručila papire za razvod. U aprilu se na sudu saznalo da je ugledni neurohirurg iz Toronta uzastopno tukao Fric u noći ubistva, da joj je slomio vrat i rebra pre nego što ju je ugušio nasmrt dok je njihovo troje djece spavalo.

Ana Fric je rekla kako sada ona i suprug odgajaju djecu Elane i Mohameda.

“Umjesto da se igraju sa svojoj majkom moraju joj nositi cveće na grob. Zahvaljujem Bogu svakog dana za djecu. Ona su jedino što me održalo živom”, rekla je u suzama žrtvina majka.

Otac Elane Fric, Džo, opisao je patnju i gorčinu kroz koju je prošao od dana kada je morao identifikovati tijelo svoje ćerke u mrtvačnici.

“To što sam morao da identifikujem svoju ćerku će me proganjati zauvijek. Nijedan roditelj ne bi trebalo to da radi”, dodao je on.

Sudu se obratila i Elanina sestra. Ona je svoju izjavu dala zureći u Šamdžija koji je bio odjeven u plavo odijelo i sjedio u odjeljku u zatvorenike.

Foto: Facebook

“Elana je ukradena svojoj porodici, svojim prijateljima, svojim pacijentima, svojim kolegama, ali, najvažnije, svojoj djeci”, rekla je Karolin Lekić.

Šamdžijev branilac je s druge strane rekao da je sudu podneseno 14 pisama s podrškom njegovom klijentu i utvrdio kako je reč o strašnoj tragediji.

Rekao je kako je Mohamed Šamdži imao fantastičnu karijeru i da je, nakon vrlo uspešnog školovanja, operisao više od 1.000 pacijenata i stotinama spasio živote, piše Index.hr.

“Ima troje predivne djece koju jako voli. Nažalost i na nesreću, ovaj zločin je ono što ga sada određuje”, kazao je na sudu.

Sudu se obratio i Šamdži koji je rekao da je izdao svoju porodicu.

“Časni suče, ubio sam svoju suprugu. Bila je moja prijateljica i majka naše djece. Tu noć trebalo je da ubijem sebe, a ne Elanu”, kazao je.

Kolege su Elanu opisale kao posvećenu porodičnu doktorku u bolnici Skarborou. Kazali su da su je pacijenti obožavali.

Nakon što je 1. decembra 2016. tijelo Elane Fric pronađeno u kovčegu nedaleko od Toronta, sprovedena je obdukcija koje ja pokazala da je umrla davljenjem i traumom uzrokovane udarcima.

Šamdži je uhapšen u kafiću na zapadu Toronta sljedećeg dana od pronalaska tijela. Dvije i po godine je u pritvoru. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu kaznu.

Elana Fric je bila dijete Hrvata Džoa i Ane Fric koji su, kako piše “Toronto Life”, stigli u Kanadu kao emigranti i počeli da rade u fabrikama “General Motors” i “Chrysler”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!