Vlast odobrila zakon: Nastavnici na Floridi moći će da nose oružje

Nova mjera će omogućiti školama da učestvuju u volonterskom programu “Guardian” putem kojeg mogu omogućiti oružje onim nastavnicima koji prođu 144 sata obuke i ako to odobre njihovi lokalni školski odbori. Nastavnici koji budu željeli da nose oružje moraće da prođu obuku sa policijom i psihološku procjenu

Nakon pucnjave u Parklandu 2018. (Foto: Printscreen)

Zakonodavna vlast Floride odobrila je zakon koji dozvoljava nastavnicima da nose pištolj u učionicama kao mejru sprječavanja situacija kakva je bila smrtonosna pucnjava u srednjoj školi u Parklandu prošle godine.

Poslanički dom Floride koji vode republikanci glasao je sa 65 glasova “za”, dok je 47 bilo protiv zakona, prenio je AP.

Očekuje se da će republikanski guverner Ron DeSantis potpisati predlog zakona, piše “Blic”.

Nova mjera će omogućiti školama da učestvuju u volonterskom programu “Guardian” putem kojeg mogu omogućiti oružje onim nastavnicima koji prođu 144 sata obuke i ako to odobre njihovi lokalni školski odbori. Nastavnici koji budu željeli da nose oružje moraće da prođu obuku sa policijom i psihološku procjenu.

Bivši učenik ušetao je 14. februara 2018. u srednju školu Mardžori Stonmen Daglas u Parklandu naoružan poluautomatskom puškom i počeo da puca, a tom prilikom ubio je 17 i ranio 17 osoba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!