Tužan kraj braka Paula i Kris, osoba sa Daunovim sindromom: Mislim da je poletio kao leptir i da je sada slobodan (VIDEO)

Zajedno su odmarali na planinama Adirondak kako bi proslavili svoje godišnjice, bili su ponosni kumovi i osećali da su veoma srećni. Prije nego što je Paul umro, Kris je na zidu pored njegovog kreveta nacrtala leptira, stvorenje koje je volio

Paul i Kris (Foto: Printscreen/Twitter – (TODAY))

Muž i žena sa Daunovim sindromom, par sa tim poremećajem za koji se vjeruje da su imali najduži brak, razdvojen je nakon što je on umro.

Paul Scharoun-DeForge preminuo je u aprilu u 56. godini, nakon borbe sa Alchajmerovom bolešću. Ostavio je svoju obožavanu suprugu Kris Scharoun-DeForge (59), sa kojom je bio 25 godina.

Rođaci vjeruju da je ovaj par imao najduži brak ikada zabilježen između dvije osobe sa Daunovim sindromom i opisuju ih kao uzore, piše The Washington Post.

Foto: Printscreen/Twitter (TODAY)

Paul i Kris su se prvi put sreli 80-ih godina prošlog vijeka, na plesu za osobe sa invaliditetom.

Međusobna privlačnost je bila trenutna. Kris je prva, 1988. godine, poželjela brak.

“Pogledala sam ga u oči i vidjela svoju budućnost, i to sam mu predložila… Rekao je ‘da’”.

Nažalost, suočili su se sa različitim preprekama kada su pokušavali da se vjenčaju. Morali su da dokažu državi da shvataju na šta pristaju vjenčanjem. To je uključivalo uzimanje nastavnih planova i testova koji su bili sponzorirani od Planiranog roditeljstva, koji su mjerili njihovo razumijevanje seksualnog znanja, osjećaja i potreba.

Foto: Printscreen/Twitter (TODAY)

Konačno, 1993. godine, dozvoljeno im je da se vjenčaju.

U neobičnom potezu za to vrijeme, kombinovali su prezimena sa prvim Krisovim prezimenom. Par je opisan kao “popularan i omiljen”, zajedno su vodili pune i produktivne živote, prkoseći očekivanjima. Oboje su imali posao. Paul je radio u radionici Arc of Onondaga – organizaciji za osobe sa invaliditetom – dok je Kris bila zaposlena u Pizza Hutu, prije nego što se zaposlila u Državnom uredu za osobe sa smetnjama u razvoju u Njujorku.

Zajedno su odmarali na planinama Adirondak kako bi proslavili svoje godišnjice, bili su ponosni kumovi i osećali da su veoma srećni.

Foto: Printscreen/Twitter (TODAY)

Prije nego što je Paul umro, Kris je na zidu pored njegovog kreveta nacrtala leptira, stvorenje koje je volio.

Kris je za The Washington Post kazala da sada misli na svog pokojnog muža kao da je leptir…

“Mislim da je Paul poletio i da je slobodan”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!