Tivat: Na školskom brodu “Jadran” pronađeno više od 50 kilograma kokaina

Na Pinima su se pojavila dva džipa Vojne policije. Ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod “Jadrana” vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda

“Jadran” (Foto: Siniša Luković/”Vijesti”)

Na školskom brodu “Jadran” jutros je, navodno, pronađeno više od 50 kilograma kokaina, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Nezvanično, slučaj će preuzeti Specijalno državno tuzilaštvo.

Na brod je došao viši državni tuzilac Zoran Vučinić, a očekuje se dolazak i nekog iz SDT-a. Tužilač Vučinić nije želio da novinarima daje izjave.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je vojna policija na brodu pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga i tako “spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje broda”.

“Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda ‘Jadran’, koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti. U ranim jutarnjim časovima, od strane vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda ‘Jadran’, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama”, navodi se u saopštenju MO.

O događaju je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

“Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela. Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj u toku dana dodatno informisati javnost”, dodaju iz MO.

Na Pinima su se pojavila dva džipa Vojne policije. Ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod “Jadrana” vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na”Jadranu” je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su unijeli svoje stvari na jedrenjak, prije nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti prije prelaska državne granice.

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

Istragu zajedno vode Uprava policije i vojno-bezbjedonosni organi, a njome koordinira Više državno tuzilaštvo iz Podgorice.

Policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!