Rasplakao svijet: Dječak je policiji je bio sumnjiv jer večeri provodio na ulici ispod lampe, a onda su saznali bolnu istinu (VIDEO)

Víktor Martin Angulo Kordoba (12) iz mjesta Moče u Peruu, postao je planetarno poznat nakon što ga je tokom provjere sigurnosnih kamera policija primijetila kako sjedi sam na ivičnjaku u gluvo doba noći. Kako su naveli, isprva im je bio sumnjiv, ali kada su snimak zumirali, vidjeli su da dječak čita i zapisuje nešto u svoju svesku

Foto: Printscreen

Snimak koji prikazuje 12-godišnjeg dječaka koji piše domaći zadatak na ivičnjaku, ispod ulične rasvjete, zbog loše materijalne situacije njegove porodice, postao je viralan nakon što ga je policija grada u kojem živi postavila na društvene mreže.

Víktor Martin Angulo Kordoba (12) iz mjesta Moče u Peruu, postao je planetarno poznat nakon što ga je tokom provjere sigurnosnih kamera policija primijetila kako sjedi sam na ivičnjaku u gluvo doba noći. Kako su naveli, isprva im je bio sumnjiv, ali kada su snimak zumirali, vidjeli su da dječak čita i zapisuje nešto u svoju svesku.

Ubrzo pošto se snimak pojavio na Facebooku, broj pregleda je došao do pet miliona, a ono što je sve ljude dirnulo jeste njegova predanost, ali i priča zbog čega je mališan na ulici svako veče.

Kako prenosi “Blic”, Viktora su ubrzo pronašli predstavnici lokalnih medija, a sve ih je zanimalo zašto piše zadatak napolju umjesto unutar svoje kuće. Njegova majka, Roza Angulo Kordoba, u intervjuu je navela da su oni veoma siromašni i da nisu imali novca da uvedu struju u svoj dom, zbog čega su za osvjetljavanje koristili svijeće.

Kako je rekla, Viktor joj svakodnevno pomaže u obavljanju kućnih poslova, brine o ovcama, ali se trudi da bude dobar đak, da školu shvata veoma ozbiljno, pa i da je počeo da uči pod svijetlima ulične rasvjete zato što mu se smučilo da uči pod svijećama.

Zbog svega navedenog, gradonačelnik Močea je riješio da im o svom trošku uvede struju u kući kako mališan koji trenutno pohađa šesti razred više ne bi morao da sjedi noću napolju.

“Nadam se da mi mogu pomoći, da mogu imati svjetla u domu i da ne moram izlaziti napolje da pišem domaći zadatak. Volio bih da mogu da pomognem mojoj porodici. Želim da postanem policajac i da zaustavim korupciju”, rekao je dječak, čija je porodica jedna od onih koje se ubrajaju u pet odsto grada Moče koja nije imala sredstava da u svoj dom uvede struju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!