Donald Tramp uvodi sankcije Evropskoj uniji

Svjetska trgovinska organizacija smatra da su subvencije Evropske unije za ‘Erbas. negativno uticale na Sjedinjene Države, koje će sada uvesti tarife na 11 milijardi dolara vrijednu robu iz EU! EU je iskorišćavala Ameriku u trgovini dugi niz godina. To će uskoro prestati!, napisao je Tramp na Twitteru

Foto: Printscreen

SAD će uvesti carine na 11 milijardi dolara vrijednu robu iz EU, objavio je danas predsjednik Amerike Donald Trmp.

“Svjetska trgovinska organizacija smatra da su subvencije Evropske unije za ‘Erbas. negativno uticale na Sjedinjene Države, koje će sada uvesti tarife na 11 milijardi dolara vrijednu robu iz EU! EU je iskorišćavala Ameriku u trgovini dugi niz godina. To će uskoro prestati!”, napisao je Tramp na Twitteru.

NA UDARU AVIONI, VINO I MLEČNI PROIZVODI

Ranije ove njedelje, američki trgovinski predstavnik u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji izjavio je da Vašington razmišlja o carinama (tarifama) za širok raspon evropskog robe koja se izvozi u SAD, uključujući velike komercijalne avione i djelove za njih, kao i vino, sir i mliječne proizvode. Zvaničnici EU oštro su kritikovali prijetnju SAD i naglasili da su carine na 11 milijardi dolara vrijednu robu “veoma prjeterane”. EU sada navodno razmatra mjere odmazde protiv SAD zbog subvencija Boingu.

ESKALACIJA ODNOSA

Kako navodi “Fajnenšel tajms”, ovaj potez američkog predsjednika predstavlja značajnu eskalaciju odnosa između Vašingtona i Brisela, koja dolazi u posebno osjetljivo vrijeme za EU, jer su izbori za Evropski parlament sljedećeg mjeseca, a blok se već bori sa neizvjesnošću oko ishoda Bregzita, prenosi “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!