Milutin Đukanović izabran za predsjednika Odbora direktora EPCG, Adis Balota podnio ostavku

„Ostavka jednog člana povlači i pad Odbora direktora tako da će se opet nakon dministrativnih tokova iz centralnog registra ponoviti Skupština akcionara i usvojiti Odbor direktora“, kazao je direktor EPCG Nikola Rovčanin i dodao da se ostavka po zakonu o privrednim društvima podnosi pisanim putem i da se ista konstatuje najmanje u roku od 15 dana

Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore je na konstitutivnoj sjednici za predsjednika izabrao Milutina Đukanovića, koji je do sada obavljao tu funkciju, dok je Adis Balota, potpredsjednik SDP-a, kao što je i najavljeno, podnio ostavku.

Tim njegovim činom će prestati i funkcionisanje novoizabranog Odbora, pa će nakon njegove registracije u centralnom registru privrednih subjekata, kako je objasnio direktor EPCG, Nikola Rovčanin, i nakon registracije Balotine ostavke, biti sazvana nova sjednica Skupštine akcionara na kojoj će se birati novi Odbor, pišu “Vijesti”.

„Ostavka jednog člana povlači i pad Odbora direktora tako da će se opet nakon dministrativnih tokova iz centralnog registra ponoviti Skupština akcionara i usvojiti Odbor direktora“, kazao je Rovčanin i dodao da se ostavka po zakonu o privrednim društvima podnosi pisanim putem i da se ista konstatuje najmanje u roku od 15 dana.

„Pozvao bih državu da kroz zakone i administraciju pomogne projekte iz oblasti energetike. Svi vidimo šta se dešava na berzama. To su tako nepredvidive stvari. Danas jedan megavatsat na berzi košta gotovo 400 eura. Mislim da to treba da izazove maksimalnu mobilizaciju kompletne administracije“, kazao je Đukanović nakon što je izabran za novog/starog predsjednika Odbora.

Ostali članovi Odbora su Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković i Emir Strujić.

Foto: Milutin Đukanović (EPCG)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!