SDP prijeti padom Vlade ako se potpiše Temeljni ugovor sa SPC

“Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana – predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC”, saopšteno je iz te partije

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da će, ukoliko Vlada prihvati radnu verziku Temeljnog ugovora, “vratiti mandat građanima”.

“Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana – predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC”, saopšteno je iz te partije.

Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici, 23.06. formirala Radni tim za vođenje pregovora sa vjerskim zajednicama.

““Temeljno” su pristupili “temeljnom ugovoru” i završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju. Ipak iznenađuje spremnost pojedinih članova radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu. Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite.

Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog:

Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati grašanima”, saopšteno je iz te partije.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!