Pazarac traži istinu o smrti sina: Ne znamo ko je pregazio Ernada, kao da ga je duh ubio i nestao

Za nas je Ernadova smrt ubistvo, neka shvati kako god hoće, to je ubistvo. Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pješaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen”, dodaje Mirsat

Ernad Bakan (Foto: Privatna arhiva)

Mirsat Bakan, čiji je sin Ernad (19) tragično izgubio život kada ga je početkom marta udario automobil dok je prelazio ulicu u Zemunu, kaže da porodica od tad preživljava pakao i da ni nakon dvadeset dana nemaju nikakve informacije o tome kako im je dijete poginulo.

On kaže da je za ovih nekoliko sedmica stekao utisak da se cio slučaj prikriva, da i dalje ne znaju identitet, niti inicijale osobe koja je upravljala automobilom, niti imaju bilo kakva dokumenta o tome kako je došlo do nesreće.

“Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih, mi nemamo apsolutno ništa. Niti jedno slovo na nekom papiru, niti jednu izgovorenu riječ, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i onda nestao, jednostavno odlepršao”, kazao je otac mladića, prenosi “Blic”.

Jedino, kaže, što su uspjeli da saznaju je da je vozač godinu dana mlađi od njihovog sina i da je, navodno, tek prije nekoliko mjeseci dobio vozačku dozvolu.

Ernad Bakan bio je brucos na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu i blizini koje ga je 4. marta automobil i udario dok je Ulicu cara Dušana prelazio na pješačkom prelazu. Povredama je podlegao dva dana kasnije.

“Za nas je Ernadova smrt ubistvo, neka shvati kako god hoće, to je ubistvo. Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pješaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen”, dodaje Mirsat.

Kako prenosi “Kurir”, Mirsat je rekao da pokušavaju da saznaju šta se tačno desilo, obraćali su se policiji i tužilaštvu, ali bezuspešno.

“Kome god smo se obraćali nailazili smo na zid. Kada sam inspektora pitao u kom tužilaštvu je predmet, on me uputio na pogrešno, a kada sam došao u pravo tužilaštvo rekli su mi da ne mogu da mi omoguće uvid u spise dok ne saslušaju osumnjičenog. Iz medija smo saznali da će ga saslušati tek sredinom aprila i nije nam jasno zašto treba mjesec i po da se sasluša”, kazao je Bakan i dodao da “sumnja da se sve prikriva”.

Otac stradalog mladića dodaje da “sumnjaju da je uviđaj urađen neprofesionalno, da nisu saslušani pravi svjedoci i da je zbog toga porodica angažovala advokata”.

On je istakao da porodica, iako na izmaku živaca, ima povjerenja u pravosuđe, ali najavljuje da će, ukoliko pravda izostane, biti primorani da na neki način izraze nezadovoljstvo.

“Ne bismo voljeli da se ovo pretvori u novi slučaj ‘Dragičević’, da se ispolitizuje ili zloupotrijebi naša tragedija. Ne želimo ni osvetu, daleko bilo. Jedino tražimo da se zadovolji pravda kako bismo mogli da nastavimo sa iole normalnim životom”, poručio je Bakan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!