Kako je ubijen Frenki boj: Šef klana Gambino se rukovao sa muškarcem koji je potom ispalio rafale (VIDEO)

Kali je očajnički pokušavao da se sakrije ispod kola kako bi se zaštitio od kiše metaka, ali ga je od 12 metaka pogodilo šest. Obudukcija je pokazala da je preminuo od posljedica ranjavanja. Članovi Kalijeve porodice istrčali su iz kuće. Prije nego što je legao u travu i zaplakao, jedan muškarac je uzviknuo: “Tata! Tata!”

Frančesko Kali (Foto: YouTube/Printscreen)

Dvadesetčetvorogodišnji građevinski radnik Entoni Komelo uhapšen je u subotu u svom domu u Briku (Nju Džersi) i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je ubio šefa mafijaškog klana Gambino Frančeska Kalija, zvanog Frenki boj.

Policija ne vjeruje da je Kamelo lično povezan s mafijom, i smatra da je riječ o “bolesno zaljubljenom ludaku”. Kamelo je navodno htio da započne vezu s mafijaševom nećakom, ali mu je ovaj rekao da je se kloni.

Nadzorna kamera Kalijeve vile u Staten Ajlandu, u Njujorku, snimila je Kalija 13. marta kako se rukuje s ubicom prije nego što je ovaj otvorio vatru na njega.

Pedesettrogodišnji šef mafije prethodno je izašao iz kuće nakon što je plavo pikap vozilo udarilo u njegov parkirani automobil “kadilak eskalad”. Kali i Komelo su počeli da pričaju, Komelo mu je pružio registarsku tablicu, izvadio pištolj kalibra 9 mm i počeo da puca.

Kali je očajnički pokušavao da se sakrije ispod kola kako bi se zaštitio od kiše metaka, ali ga je od 12 metaka pogodilo šest. Obudukcija je pokazala da je preminuo od posljedica ranjavanja.

Članovi Kalijeve porodice istrčali su iz kuće. Prije nego što je legao u travu i zaplakao, jedan muškarac je uzviknuo: “Tata! Tata!”.

Entoni Komelo (Foto: YouTube/Printscreen)

Istražitelji Njujorške policije sjutradan su u velikom broju došli u kuću i zaplijenili mobilne telefone, laptopove i druge digitalne uređaje.

Kali je prvi šef mafije koji je ubijen od kada je Džon Goti, zvani Gizdavi Don, organizovao ubistvo tadašnjeg šefa mafije Pola Kastelana 1985. godine.

Gambino je bio najmoćniji klan u Njujorku, a njihova godišnja zarada procimenjena je na 500 miliona dolara.

“Mislili smo da su ti dani prošli, ali izgleda da stare navike teško umiru”, izjavio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Džon Alajt, bivši plaćeni ubica mafijaškog klana Gambino, upozorio je da je osveta neminovna i da će “sada biti ubijeno nekoliko ljudi”.

Policija je Komelovom stanu u Staten Ajlendu našla gomilu oružja, prenosi WCBS-TV.

Kamelo se branio da je bio pod snažnim dejstvom marihuane i da je postupio u samoodbrani, jer je Kali bio naoružan, ali za sada nema dokaza u prilog toj tvrdnji, piše “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!