DF Džaferija u Skupštini nazvao teroristom, Knežević poručio Vukoviću: Slomiću ti nos, bijedo jedna ljudska

Mandić je prigovorio poslanicima DPS-a, što su svečano dočekali predsjednika Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talata Džaferija. On je najpoznatiji po nošenje automata i pucanju na makedonske policajce. Sram vas bilo’, poručio je Mandić

Foto: Printscreen/RTCG

Poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore su predsjednika Sobranja Sjeverne Makedonije Talata Džaferija nazvali teroristom, optužujući ga da je pucao na makedonske policajce.

Crnogorski parlament na sjednici na Cetinju raspravlja o Predlogu zakona o potvrđivanju protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Sjeverne Makedonije. Sjednici prisustvuje i Džaferi.

U Skupštini Crne Gore je, nakon toga, došlo i do incidenta i sukoba između poslanika DF-a Milana Kneževića i DPS Miodraga Vukovića.

Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS-a tražio od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da “zaustavi besprizornika”.

Vuković je Kneževiću kazao da neće polemisati sa njim.

“Slomiću ti nos, bijedo jedna ljudska”, kazao je Knežević Vukoviću.

Prethodno je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio da DF neće podržati protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u.

On je prigovorio poslanicima DPS-a, što su svečano dočekali predsjednika Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talata Džaferija.

“On je najpoznatiji po nošenje automata i pucanju na makedonske policajce. Sram vas bilo”, poručio je Mandić.

I poslanici DF-a Jovan Vučurović i Milun Zogović, Džeferiju su kazali da je bio pripadnik terorističke organizacije.

Šef diplomatije Srđan Darmanović u Skupštini je kazao da je na poslanicima istorijska odluka, jer Crna Gora prvi put odobrava pristupanje neke druge države NATO-u.

Naveo je i da je pristupanje Sjeverne Makedonije NATO-u dobra vijest za cio region.

“Podrška Makedoniji je visoko na agendi Crne Gore. Kao članica NATO-a Crna Gora je aktivan promoter daljeg širenja NATO”, rekao je Darmanović.

Dodao je da je to jedini put za ostvarivanje napretka Zapadnog Balkana.

“Mislija Alijanse je relevantnija nego ikad“, kazao je Darmanović. Vjeruje da će ulazak Sjeverne Makedonije u NATO pozitivno uticati na stabilnost i bezbjednost te države, ali i na bezbjednost regiona.

Poslanik DPS-a Obrad Stanišić vjeruje da će članstvom u NATO-u Sjeverna Makedonija, dati pun doprinos stabilnosti Zapadnog Balkana.

“U tome imaju punu podršku Crne Gore”, rekao je Stanišić.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je kazao da će ta stranka podržati u Skupštini protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u.

Poslanik BS Ervin Ibrahimović siguran je da će se podrškom članstvu Sjeverne Makedonije u NATO-a dati podrška smanjenju etničkih tenzija na Zapadnom Balkanu.

Poslanik Miodrag Lekić poručio je da neće podržati protokol.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je Makedoniji i Grčkoj na potpisanom sporazumu, kojim su otklonjeni višegodišnji nesporazumi.

Kako je naveo Brajović, dvije države su na taj način pokazale regionu, Evropi i svijetu da je uz mudro rukovodstvo moguće prevazići višegodišnje nesporazume, javio je portal RTCG, prenose “Vijesti”.

Članice NATO-a potpisale su 6. februara Protokol o pristupanju Makedonije u Alijansu.

Nakon ratifikacije Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije u parlamentima svih 29 zemalja članica NATO-a, ova država i zvanično će postati punopravna članica Alijanse.

Ulazak Sjeverne Makedonije u NATO od 2008. godine bio je uslovljen rješavanjem spora oko ustavnog imena koji je ova država imala sa Grčkom od sticanja njene nezavisnosti u 1991. godini.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!