Braća po pameti: Policajci iz Srbije tražili slobodne dane pa išli da pljačkaju!

I u ponedjeljak su uzeli slobodan dan. Rano ujutro su se iz Pančeva dovezli do Jagodine, do pošte u naselju Bagrdan. Bili su naoružani pištoljima i zaprijetili su radnici. Čim su uzeli novac od uplašene žene, utrčali su u beli ‘punto’, pančevačke registracije. Iako uplašena, radnica je obavijestila policiju, pa su sve policijske uprave u okolini bile obaviještene o bjekstvu pljačkaša. Krenuli su da bježe ka Kragujevcu, ali im je policija prepriječila put i zaustavila ih, priča izvor “Blica”

Policajci od akcije (Foto: Facebook/”Blic”) 

Policajci iz Pančeva Siniša J. (29) i Savo P. (35), koji su uhapšeni prekjuče posle krađe 800.000 dinara iz pošte u naselju Bagrdan kod Jagodine, dovode se u vezu sa još nekim pljačkama, piše “Blic”.

“Istražuju se aktivnosti ovog tandema, kao i to da su u pljačkaške pohode krenuli da bi vratili novac zelenašima. Prema sadašnjim operativnim saznanjima, njih dvojica su opljačkala još najmanje tri pošte, pored one u okolini Jagodine. Na meti su im prethodnih meseci bile pošte na teritoriji Novog Sada, Smedereva, Paraćina, a moguće je da su poharali objekat i u okolini Požarevca. Interesantno je da su uzimali slobodan dan na poslu da bi išli u razbojništva. I pljačkali su mahom onih dana kada je isplata penzija, jer tada ima više novca i u manjim poštama, koje su im i bile na meti”, kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

BILI POD NADZOROM

Kako “Blic” saznaje, prije izvjesnog vremena operativci Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije došli su do informacije da su dvojica njihovih kolega mogući pljačkaši pošta. Stavljeni su pod nadzor i u ponedjeljak su njihove sumnje da Siniša J. i Savo P. prijete oružjem i kradu novac iz pošta su potvrđene.

“I u ponedjeljak su uzeli slobodan dan. Rano ujutro su se iz Pančeva dovezli do Jagodine, do pošte u naselju Bagrdan. Bili su naoružani pištoljima i zaprijetili su radnici. Čim su uzeli novac od uplašene žene, utrčali su u beli ‘punto’, pančevačke registracije. Iako uplašena, radnica je obavijestila policiju, pa su sve policijske uprave u okolini bile obaviještene o bjekstvu pljačkaša. Krenuli su da bježe ka Kragujevcu, ali im je policija prepriječila put i zaustavila ih”, priča izvor “Blica”.

U automobilu, koji ima zatamnjena stakla da se ne bi vidjeli vozač i njegov saputnik, policija je, osim pištolja kojima su prijetili radnici pošte, našla i novac, svih 800.000 dinara, koje su ukrali tog jutra.

Prema informacijama “Blica”, uhapšeni policajci radili su u Policijskoj upravi Pančevo, i to u uniformisanom sastavu. Nisu radili zajedno u patroli, ali su se družili.

Osumnjičeni Savo J. do sada nije bio poznat kao problematičan, dok je Siniša J. navodno bio pod lupom kolega, ali nisu dokazane sumnje da ima kriminalnih veza.

“Još se utvrđuje od koga je potekla ideja da krenu u pljačkaške pohode. Kao i da li su u razbojništva krenuli da bi vratili novac uzet od kamatara. Vraćanje duga zelenašima im, međutim, nije opravdanje da krenu u pljačkaške pohode. Uprljali su uniformu i značku i zbog toga treba da budu osuđeni na po sto godina”, konstatuje sagovornik “Blica” upoznat sa istagom i dodaje da osumnjičeni pljačkaši, prema sadašnjim informacijama, nisu pljačkali pošte na teritorije policijske uprave u kojoj rade, već na susjednim, ali i onima udaljenim više od sto kilometara, kao i da su se pridržavali one narodne ‘ne u svom dvorištu”.

PREPOZNALI GA PO BOJI OČIJU

Obojica osumnjičenih pripadnika MUP-a u razbojništva su išla maskirana. Iako su bili zakamuflirani, jedan od njih je zaposlenima u poštama koje su im bili na meti, bio upečatljiv. Policajcima koji su obavljali uviđaje u tim objektima naveli su da jedan pljačkaš ima upadljive zelene oči.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!