Horor u Hrvatskoj: Otac bacio četvoro djece sa terase, djevojčici se bore za život

Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina

Josip Rođak (Foto: Facebook)

Pedesetčetvorogodišnji muškarac jutros je svoje četvoro djece bacio s drugog sprata kuće u Pagu, u Ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina.

Index saznaje da je reč o Josipu Rođaku.

Dvoje djece je teško povrijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjeljenju intenzivne njege medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Kada joj se stanje stabilizuje razmišlja se o transportu u Zagreb, saopštili su zadarski ljekari.

“Sedmogodišnja djevojčica je najteže povrijeđena. Ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, ali još nije stabilizirana, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravlja i u planu nam je, kada se stabilizuje, njen transport u intenzivnujedinici za djecu na KBC-u Rebro”, rekao je na konferenciji za novinare šef odjeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

“Otac je s drugog sprata bacio četvoro svoje djece. To je jedna problematična porodica kod koje je već intervenisao Centar za socijalnu pomoć. Prema informacijama kojima raspolažem, dvoje djece je životno ugroženo, a dvoje je lakše povrijeđeno. Na teren su izašle dvije ekipe, jedna s Paga i jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže povrijeđene djece”, rekao je Predrag Orlović, direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije za Anten Zadar.

Vlasnik kuće prepričao je tok užasa kojem je svjedočio.

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču sve četvoro. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike povrede”, ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

“Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se da diramo djecu, da ih još ne povrijedimo”.

Ispričao je kako je otac monstrum pobjegao nakon što je bacio djecu. 

“Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Majka je počela vikati: ‘Ajme gdje ću sada, gdje ću kuću, gdje ću s njim’”, dodao je.

Kaže da je majka djece vrijedna, a da otac nije puno brinuo za djecu. 

“On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu”, rekao je.

Kako doznaje Index, porodica prije desetak godina došla iz Virovitice, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. Index saznaje i da je muškarac radnik Kampa Šimuni.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!