Bijelo Polje: Marković otvorio novu fabriku prirodne mineralne vode „Rada“

Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje ‘Rade’, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu, rekao je Marković

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode „Rada“ i tom prilikom poručio da je riječ o fabrici koja će doprinositi rastu naše ekonomije i proizvodnji koja će supstituisati uvoz kisele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, te će novac ostajati u našem privrednom sistemu i doprinositi razvoju i boljem standardu, kao i da Vlada pokazuje ovim činim da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale.

„Prije nešto više od dvije godine u razgovoru sa radnicima obećao sam da ćemo naći načina da im isplatimo neisplaćene zarade, povežemo radni staž i obezbijedimo otpremnine. Ali, isto tako da će država uraditi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju. Osjećao sam tada da mi ne vjeruju; nije vjerovala vjerovatno ni bjelopoljska javnost. Ova Vlada je ustupila svoje potraživanje od 280 hiljada eura radi isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbijedila i 576 hiljada eura radi povezivanja staža bivšim zaposlenim radnicima Bjelasica Rade“, rekao je premijer.

Dodao je da je čitav projekat oplemenila kompanija “Water Group” iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem.

Foto: GOV.ME

„Vođeni time, podigli su ovu fabriku, pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremenijoj opremi i tehnologiji. Želim da im se zahvalim i čestitam. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje ‘Rade’, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu“, rekao je Marković.

Rekao je da je Vlada tokom prethodne dvije godine pokazala i najupornijim kritičarima da može i dostići i nadmašiti očekivane stope ekonomskog rasta, saopšteno je iz Kabineta premijera.

„Pokazali smo da ih možemo održati na visokom nivou i da one nijesu došle kao proizvod trenutka ili sreće. Aktivnosti koje realizujemo daleko nadilaze dnevno-političke najave. Želim da kažem onima koji ni danas ne vjeruju: nije ovo dnevna politika, već ozbiljna strategija razvoja Crne Gore i njenog sjevera“, rekao je Marković, poručivrši da će svaki privrednik i preduzetnik koji želi i može da investira ima u ovoj Vladi pouzdanog partnera.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća se na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom. U obnovu fabrike i pripadajuće infrastrukture uložena su četiri miliona eura.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!