Crnogorci iz Toronta pisali ministru Janoviću: Iskoristite autoritet i riješite problem atletičara Darka Pešića

Veoma nas je zaintrigirao slučaj crnogorskog atletičara Darka Pešića u čije aktivnosti smo bili djelimično upućeno i mi u Udruženju u Torontu. Mi u Udruženju u Torontu znamo kolika su odricanja mnogih naših sportista i koliko je teško napraviti šampiona čak i iz velike zemlje, a ne iz male Crne Gore, navodi se u pismu CKD Toronto

Crnogorsko kulturno društvo Toronto pozvalo je ministra sporta i mladih u Vladi Crne Gore Nikolu Janovića da iskoristi svoj autoritet i riješi problem crnogorskog atletičara Darka Pešića.

Pešić je kazao da će napustiti atletiku zbog nerazumijevanja Atletskog saveza Crne Gore.

“Veoma nas je zaintrigirao slučaj crnogorskog atletičara Darka Pešića u čije aktivnosti smo bili djelimično upućeno i mi u Udruženju u Torontu. Mi u Udruženju u Torontu znamo kolika su odricanja mnogih naših sportista i koliko je teško napraviti šampiona čak i iz velike zemlje, a ne iz male Crne Gore”, navodi se u pismu CKD Toronto.

Oni su pozvali Janovića da razgovara sa Pešićem i pronađe sportski aranžman koji bi bio održiv.

“Složićete se da su sportisti naši najbolji ambasadori i promoteri svoje zemlje. Mi u Udruženju imamo puno roditelja čija se djeca uspješno bave sportom i koji se raduju svakom uspjehu nekog crnogorskog sportiste. Ta djeca sa ponosom kažu u školi vršnjacima: Ja sam iz ove zemlje, male ali ponosne Crne Gore. Mislimo da Crna Gora nema prava da se odrekne nijednog sportiste, a posebno ne vrhunskog. Nadamo se da će sportski radnici u Crnoj Gori uvidjeti greške na koje ste i Vi više puta ukazivali u nekim drugim situacijama”, kaže se u pismu koje je potpisao Srđan Vukmirović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!