Senad Pećanin: Novi rat je izvjestan ako se hitno ne promijeniti odnos Beograda i Zagreba prema BiH

Jedina tačka potpune saglasnosti Hrvatske i Srbije jeste odnos prema Bosni i Hercegovini. U njoj, to jest u podjeli plijena koji se zove Bosna i Hercegovina, vide mogućnost konačnog postizanja istorijskog sporazuma između Srba i Hrvata, nakon što su neslavno završili sporazumi Cvetković – Maček, Milošević – Tuđman, Karadžić – Boban, kazao je Pećanin. On je ocijenio i upozorio da “apsolutno nije moguća” mirna etnička podjela Bosne i Hercegovine

Senad Pećanin (Foto: Printscreen/Face TV)

Advokat Senad Pećanin kazao je da je, ako se hitno ne zaustave aktuelni trendovi, novi rat u Bosni i Hercegovini sasvim izvjestan.

“Mir ima šansu, ali jedino pod uslovom da se sve otvoreniji, sve drskiji neprijateljski odnos Beograda i Zagreba prema Bosni i Hercegovini i podrška Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću radikalno i hitno promijeni”, ocijenio je Pećanin. 

Pećanin, koji je i osnivač sarajevskog nedjeljnika “Dani”, u intervjuu za portal Remarker kazao je da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Beograd, odnosno hrvatski član Predsjedništva BiH Čović i Zagreb “sve intenzivnije i sve otvorenije pripremaju potpunu paralizu države i državnih institucija Bosne i Hercegovine”. 

“Jedina tačka potpune saglasnosti Hrvatske i Srbije jeste odnos prema Bosni i Hercegovini. U njoj, to jest u podjeli plijena koji se zove Bosna i Hercegovina, vide mogućnost konačnog postizanja istorijskog sporazuma između Srba i Hrvata, nakon što su neslavno završili sporazumi Cvetković – Maček, Milošević – Tuđman, Karadžić – Boban”, kazao je Pećanin.

On je ocijenio i upozorio da “apsolutno nije moguća” mirna etnička podjela Bosne i Hercegovine, prenosi rtcg.me.

“Zbog svega toga mislim da se nad Bosnom i Hercegovinom ponovo navlače tmurni ratni oblaci iz Beograda i Zagreba”, zaključio je Pećanin.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!