Zoran Kesić o savjetu Meha Omerovića, posjeti Trampu Srbinu, Vučićevim peračima prozora…: Već sam ih spasio 24

Ja sam impersioniran visinom zgrada u Americi. I non stop gledam u vis. Samim tim, ja čim vidim da neki perač pada, ja ga raširenih ruku dočekam u sigurnost svog naručja. Uhvatim perača, takoreći. Za ova četiri dana koliko sam u Americi, spasio sam oko 24 perača prozora. Dakle spašavam 6 perača dnevno što je najveći rezultat u novijoj istoriji Srbije. I Amerike. I što je najvažnije, perača. Imam i konkretan predlog kako zaštiti nesretne perače prozora. Smanjiti broj prozora

Popularni tv voditelj i autor satirične emisije „24 minuta“, Zoran Kesić, predstaviće se američkoj publici u Čikagu, Njujorku, Bostonu i Vašingtonu sa svojom priredbom “Kesić, priče i pesme”.

Poznati šoumen već nekoliko dana boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, a nas je interesovalo šta mu je Vučićev koalicioni partner Meho Omerović, poznat po krađi na aerodromu, savjetovao prije puta u Ameriku?

„Gospodin Meho me je savjetovao da uoči leta nikako ne konzumiram neku egzotičnu hranu, da izbjegavam sve što bi moglo da izazove turbulencije u avionu. Tačnije turbulencije u stomaku dok sam u avionu. Free shopove takođe valja izbjegavati jer nikad se ne zna kada će vas neko uhvatiti u krađi parfema, pa se posle pravdaj turbulencijama u stomaku“, kaže Kesić za Portal Revije Fokus.

Da li ćete, ako je suditi po Vučićevim medijima, posjetiti i „Trampa Srbina“?

Ne. Izbjegavam druženje sa političarima, kako u Srbiji tako i ovde u Americi. Vidim da je Tramp nedavno održao govor o stanju nacije. Kako mi se čini, bilo bi bolje da se nacija pozabavi stanjem Trampa, pogotovu nakon najava da će za deset godina iskorijeniti sidu i da će izgraditi zid na granici sa Meksikom. Prosto, stanje Trampa je takvo da se niko ne bi čudio ni da je najavio podizanje zida na granici sa sidom i da će za deset godina iskorijeniti Meksiko.

S ozirom na to da je Vučić izjavio da u Americi svakih deset sekundi gine po jedan perač prozora, plašite li se da prolazite pored zgrada?

Ja sam impersioniran visinom zgrada u Americi. I non stop gledam u vis. Samim tim, ja čim vidim da neki perač pada, ja ga raširenih ruku dočekam u sigurnost svog naručja. Uhvatim perača, takoreći. Za ova četiri dana koliko sam u Americi, spasio sam oko 24 perača prozora. Dakle spašavam 6 perača dnevno što je najveći rezultat u novijoj istoriji Srbije. I Amerike. I što je najvažnije, perača. Imam i konkretan predlog kako zaštiti nesretne perače prozora. Smanjiti broj prozora.

Pošto ćete od subote zvanično postati plaćenik američkih plaćenika, šta mislite, kako će reagovati u Srbiji? Smijete li se vratiti?

Ma. naravno, odavno ja važim za američkog plaćenika, tako da ovo nije ništa novo za te koji me proglašavaju plaćenikom. Radosno ću se vratiti u Srbiju i pričati ljudima o čudesima koje sam ovdje vidio.

Milo Đukanović je juče proslavio 57. rodjendan, a više od od pola života je na vlasti u Crnoj Gori. Šta pokloniti predsjedniku kada  ima “najbolju” opoziciju koja nije u stanju da ga smijeni sve ove godine?

Gospodin Đukanović je filmofil. Pokloniti mu, dakle, neki film. Ili generalno neki snimak. Po mogućstvu snimak na kome je i on sam. Ne znam samo od koga bi mogao da dobije takav poklon.

Da nećete skoknuti do Kanade da obiđete Vulinovu tetku?

Prošle godine sam bio u Kanadi i raspisao sam potragu za tetkom. Tačnije ne za Vulinovom tetkom jer ona je već rezervisana, već za tetkom kao takvom. Tetkom koja bi pristala da bude moja tetka iz Kanade. Smatrao sam da ću, ako i ja dođem to tetke, konačno riješiti stambeno pitanje i spasiti suprugu, djecu i sebe iz pakla podstanarskog života. Ali prc! Od petnaestak tetaka koje sam pronašao ni jedna nije bila “ona prava”. Pokušaću sa nekom tetkom iz Amerike. Šta me košta, kad sam već tu.

Pošto su Crnogorci poznati kao lijen narod, očekujete li da će i oni doći na predstavu?

Crnogorci bi došli, volimo se mi odavno, ali prosto oni nisu tu. Eno ih svi se skoncentrisali oko Pravnog fakulteta u Beogradu i teško ih je odatle pomjeriti. Najsigurnije se tu osjećaju.

Sead Hodžić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!