Napustio nas je kralj narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Za nesreću je, prema prvim informacijama, odgovoran vozač “mazde” (34) koji je bio u alkoholisanom stanju, a koji je vozio i bez vozačke dozvole

Sa mjesta nesreće (Foto: Printscreen)

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario otpozadi auto u kome je bio.

Kako prenosi “Blic”, Šaban Šaulić je hitno prebacen u bilefeldsku bolnicu, ali je podlegao povredama.

Stravična nesreća se u dogodila jutros oko 6:50 na putu A2 u pravcu Dortmunda.

Prema prvim informacijama, udes se dogodio kada je pri velikoj brzini došlo do kontakta dva automobila, “mazde” i “seata” u kome je bio Šaban Šaulić, što je uzrokovalo skretanje i udaranje u bankinu.

Za nesreću je, prema prvim informacijama, odgovoran vozač “mazde” (34) koji je bio u alkoholisanom stanju, a koji je vozio i bez vozačke dozvole.

Sa Šabanom Šaulićem u automobilu su se, kako prenose njemački mediji, nalazile još tri osobe koje su povređene i zbrinute u najbližu bolnicu.

Foto: Printscreen

Takođe, povrijeđen je i vozač “mazde”, ali se njegove povrede klasifikuju kao lake. Kako “Blic saznaje od prijatelja Šaulića, njegovi saputnici su povrijeđeni, ali su van životne opasnosti.

Na mjestu nesreće uočljivi su jezivi prizori. Karoserije oba automobila su potpuno uništene, stakla polupana, a vozila gotovo neprepoznatljiva.

Tokom uviđaja, autoput A2 u pravcu Dortmunda je bio privremeno zatvoren na pet sati.

Šaban Šaulić je rođen 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pjevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”. Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gdje je on proveo dosta vremena. Ipak, veći dio svog života živio je u Beogradu, sa suprugom Gordanom i troje djece – Ildom, Sanelom i Mihajlom.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Nakon toga, počeli su da se ređaju hitovi, koji se i danas rado slušaju. Pjesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama. Osim ovih, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i dr. Ono što su svi koji su ga voleli znali je da je Šaban obožavao život, uvijek je bio nasmijan, čak i u teškim trenucima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!