Stravična nesreća u Makedoniji: Prevrnuo se autobus, 13 poginulih, više od 30 povrijeđenih (VIDEO)

Prema nezvaničnim saznanjima lokalnih medija, sumnja se da je autobus, u vlasništvu kompanije “Durmo turs”, iz još neutvrđenih razloga probio zaštitnu ogradu na suprotnoj strani autoputa nakon čega se u padu prevrnuo na krov. Udes se dogodio kod mjesta Laskarci. Više podataka očekuje se po izvršenom uviđaju, kao i obdukcijama, a vozaču su po hospitalizaciji urađeni testovi krvi i urina

Foto: Printscreen

U saobraćanoj nesreći koja se dogodila večeras oko 18 časova na autoputu Skoplje – Gostivar, kod sela Latkarci blizu Tetova, stradalo je 13 osoba, dok je više od 30 povrijeđeno.

Kako prenose tamošnji mediji, autobus u kojem je bilo više od 50 putnika se prevrnuo na krov. Prema prvim informacijama, desetine ljudi je prevezeno u bolnice sa teškim i lakšim povredama.

Ministar zdravlja Venko Filipče potvrdio je broj poginulih, pa napomenuo da je od toga čak sedam osoba stradalo na licu mjesta, dok su ostali preminuli po dolasku u bolnicu, javlja “Večer”.

“U bolnicu ‘8. septembar’ primljeno je 25 osoba, od kojih su 22 hospitalizovane. Četvoro je na intenzivnoj njezi, a kod dvije osobe je morala da bude urađena hirurška intervencija. U Urgentni centar je primljeno pet pacijenata, troje sa lakšim povredama, a među njima i jedna trudnica koja je puštena na kućno liječenje. Jedna osoba je morala da bude operisana, a jedna je u teškom stanju”, objasnio je Filipče i dodao da je u staroj gradskoj bolnici hospitalizovana jedna osoba.

Nešto kasnije, direktor gradske bolnice “8. septembar”, Hristijan Kostov, saopštio je imena povrijeđenih koji su hospitalizovani i napomenuo da su u pitanju 32 osobe, četiri u kritičnom stanju i na intenzivnoj njezi, dok su svi ostali u dobrom stanju.

IDENTITET ŽRTAVA

U toku je utvrđivanje identiteta stradalih, pa više informacija trenutno nije dostupno. Ipak, saopšteno je da je među žrtavama Jovica Trpevski, sin Blagojča Trpevskog iz stranke SDSM, javlja “Večer”.

Prema informacijama, autobus je prevozio za Gostivar, pa se večeras novinarima obratio i gradonačelnik tog grada Arben Taravari koji je odmah na početku pojasnio da je najviše povrijeđenih putnika upravo odatle. Upitan da li se zna kako se dogodila nesreća, on je poručio da “sada nije trenutak za takva pitanja”, ali je potvrdio da je vozač autobusa živ.

“Razgovarali smo sa povrijeđenima o njihovim imenima i prezimenima, kako se osjećaju, da li možemo nekako da im pomognemo. Nadam se da će nadležne institucije pojasniti kako je došlo do udesa. Što se tiče vozača, on je u relativno stabilnom stanju”, rekao je Taravari, pišu “Vesti”.

On je jedan od zvaničnika koji su nakon nesreće došli u bolnicu “8. septembar”. Povrijeđene su obišli i makedonski ministar zdravlja, kao i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i vicepremijer zadužen za evropske poslove, Bujar Osmani. Ispred bolnice ima brojnih rođaka i prijatelja povrijeđenih koji čekaju nove informacije.

Na mjestu nesreće su i dalje ekipe Hitne pomoći i policija, a uzrok udesa se utvrđuje. Dovezeni su i bageri i radi se na pomjeranju autobusa.

Prema nezvaničnim saznanjima lokalnih medija, sumnja se da je autobus, u vlasništvu kompanije “Durmo turs”, iz još neutvrđenih razloga probio zaštitnu ogradu na suprotnoj strani autoputa nakon čega se u padu prevrnuo na krov. Udes se dogodio kod mjesta Laskarci. Više podataka očekuje se po izvršenom uviđaju, kao i obdukcijama, a vozaču su po hospitalizaciji urađeni testovi krvi i urina, pišu “Vesti”, prenosi “Blic”.

Na osnovu saopštenja Vlade, zbog nesreće koja se dogodila večeras će biti održana vanredna sjednica, a premijer te zemlje Zoran Zaev će obići povrijeđene.

GRAĐANI NUDE POMOĆ

Na društvenim mrežama pojavile su se poruke zabrinutih građana koji masovno nude smještaj za članove porodica povrijeđenih u autobuskoj nesreći.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!