Jezivo: Policija stavila osumnjičenom zmiju oko vrata da bi iznudila priznanje (VIDEO)

U video-snimku koji kruži internetom vidi se osumnjičeni koji nemoćno jauče, ruku vezanih na leđima, dok policajac prema njegovom licu gura zmiju ispitujući ga o tome koliko je telefona ukrao. Dok se muškarac grči na tlu zatvorenih očiju, policajac ga, vičući na sav glas, pita: “Koliko si puta krao mobilne telefone?”, na šta osumnjičeni u strahu odgovara: “Samo dva puta”

Indonezijska policija izvinila se i obećala da će preduzeti disciplinske mjere protiv svojih zaposlenih nakon što je u javnost procureo snimak na kojem se vidi kako policajci oko vrata osumnjičenog omotavaju živu zmiju nastojeći da ga primoraju na priznanje o krađi mobilnih telefona.

U video-snimku koji kruži internetom vidi se osumnjičeni koji nemoćno jauče, ruku vezanih na leđima, dok policajac prema njegovom licu gura zmiju ispitujući ga o tome koliko je telefona ukrao. Dok se muškarac grči na tlu zatvorenih očiju, policajac ga, vičući na sav glas, pita: “Koliko si puta krao mobilne telefone?”, na šta osumnjičeni u strahu odgovara: “Samo dva puta”.

No, policijac ne odustaje i prijeti da će mu zmiju gurnuti u usta i u pantalone.

Šef policije u papuanskoj Jayawijayji, Tonny Ananda Swadaya, javno se izvinio pojasnivši da “istražitelji nisu profesionalno obavljali svoj posao”. Dodao je da su pokušali da izvuku priznanje na vlastitu inicijativu i pojasnio da je zmija bila “pitoma i neotrovna”.

“Preduzeli smo stroge korake protiv zaposlenih”, kazao je, dodajući da policajci nisu fizički napali osumnjičenog, prenosi “Jutarnji list”.

Veronica Koman, advokatica koja se zalaže za ljudska prava i posebno je usredsređena na područje Papue, smatra kako je korišćenje zmije u nastojanju da se ishodi priznanje osumnjičene osobe čisto mučenje i da to u ovome području nije prvi slučaj.

Podsjetila je da je policija na isti način upotrijebila zmiju nastojeći da dobije priznanje od jednog njenog klijenta kojeg je smatrala separatistom.

Portparol papuanske policije odgovorio je da mu taj slučaj nije poznat.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!