Hiljade djece imigranata i dalje odvojeno od roditelja, velika vjerovatnoća da su emocionalno oštećena

Sekretarijat za zdravstvo i ljudske resurse u podnesku sudu tvrdi da bi odvajanje djece od “sponzora” koji o njima brinu otkad su odvojeni od roditelja, djeci nanijelo veliku emocionalnu bol. Oni tvrde i da nemaju nadležnost odvajanja djece od “sponzora”

Foto: Printscreen/ABC News

Trampova administracija je saopštila da će više raditi na spajanju dece sa roditeljima imigrantima, ali je vjerovatno da su ta djeca već emocionalno oštećena, prensi Glas Amerike.

Pretpostavlja se i da je riječ o nekoliko hiljada imigrantske djece.

Sekretarijat za zdravstvo i ljudske resurse u podnesku sudu tvrdi da bi odvajanje djece od “sponzora” koji o njima brinu otkad su odvojeni od roditelja, djeci nanijelo veliku emocionalnu bol. Oni tvrde i da nemaju nadležnost odvajanja djece od “sponzora”.

Međutim, problem je u tome što adminsitracija nije adekvatno vodila evidenciju o tome gdje su djeca, a gdje su im roditelji – što je postalo velika prepreka u spajanju porodica koje je naređeno odlukom suda u San Dijegu u junu 2018.

Američka unija za građanske slobode (ACLU) zatražila je da se odluka o spajanju porodica primijeni i na one razdvojene prije juna, a zvaničnici pretpostavljaju da je riječ o nekoliko hiljada djece.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!