Tragedija na Skadarskom jezeru: Darko Vujošević izgubio život dok je pokušao da spasi Ninu, Janu i Ratka Kumburovića

Tragedija se dogodila ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se juče ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu

Foto: Facebook

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Tragedija se dogodila ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se juče ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Kako prenosi CdM, kada se čamac prevrnuo Darko se ubrzo domogao obale ali se vratio u nemirno jezero da pokuša da spasi tročlanu porodicu.

“Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija. Udavili su se otac, majka i ćerka i momak koji je pokušao da ih spasi”, ispričao je Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu,

“I oni su mogli da se spasu, ali je trudna majka pokušavala da spasi dijete. Prvo je ona vidjela i uhvatila Ninu ispod ramena, pa su ih talasi poklopili, onda je malo izvukla, pa je dijete počelo ponovo da tone, onda je uhvatila za kosu i potonule su obje. Ratko je krenuo za njom, pa je i on počeo da se davi. Darko je krenuo da im pomogne, pružio im dasku, ali ga je talas poklopio i on se utopio…”, kazao je “Vijestima” Rašović.

Dodao je da je njemu u tom trenutku falilo dva metra do obale i da je jedva izdržao, kao i ostali koji su bili na čamcu.

Tijelo Jane Kumburović je pronađeno. Potraga za tijelima stradalih nastaviće se danas.

Tijelo trudnice pronađeno, za tijelima stardalih se traga: Saslušan sveštenik koji je upravljao čamcem

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!