Tijelo trudnice pronađeno, za tijelima stardalih se traga: Saslušan sveštenik koji je upravljao čamcem

Mi smo bili posljednja grupa. Nas devetoro. Krenuli smo oko 14.30 sati iz manastira prema obali, da idemo kućama. Odjednom je došlo veliko nevrijeme, udarili su veliki talasi na jezeru i došla je velika nesreća. Čamac se potopio i čitava porodica se podavila – trudnica u četvrtom mjesecu trudnoće, njena kćerka, suprug i Darko Vujošević iz Kuča. Počeli smo da plivamo, ko može da se spasava. I oni su mogli da se spasu – otac i majka, ali su spasavali dijete i tako je došlo do nesreće. Tragedija. Baš teška i velika, rekao je Rašović, koji je preživio ovu tragediju

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja, Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Iz vode je izvučeno samo tijelo trudnice, a spasioci, mještani, vatrogasci, plovna jedinica policije, pripadnici Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero tragali su do sinoć za njenom kćerkom, suprugom i Vujoševićem.

Iz vazduha, Kumboroviće i Vujoševića tražila ja aviohelikoptesrka jedinica MUP-a, koja je nadlijetala jezero.

Potraga će biti nastavljena danas, kada će vodu pretraživati i ronioci, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Njih četvoro i još četvoro posjetilaca manastira Vranjina na ostrvu na Skadarskom jezeru, čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali su se ka obali, a prevozio ih je iguman tog manastira Neofit.

Taj sveštenik sinoć oko 20 sati saslušavan je u podgoričkom Centru bezbjednosti.

Prema saznanjima “Vijesti”, Kumburovići, Vujošević i još nekoliko porodica juče su bili gosti manastira Vranjina, gdje je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita.

KOMPLETAN TEKST MOŽETE PROČITATI NA PORTALU VIJESTI

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!