Salt Bae, izbirljivi turski kuvar: Od siromaštva do svjetske slave (VIDEO)

Nusret se od ostalih poznatih kuvara izdvaja svojim izgledom, načinom pripremanja hrane i pokretima dok to radi. Ono što stvarno oduševljava je njegov pristup obradi hrane. Kad soli meso, izgleda kao da baca vilinsku prašinu po njemu, a kad izvlači kosti iz pečenog komada, to radi hirurškom preciznošću. Međutim, njegova slava nije došla preko noći.

Korisnici interneta naprosto su poludjeli za turskim kuvarom nadimka Salt Bae, koji s takvom senzualnošću i erotikom pristupa obradi hrane, posebno mesa, da oduševljava ljude širom svijeta. 

Nusret Gökçe je vlasnik popularnog steak house lanca “Nusr-et” s restoranima širom Turske i u Dubaiju, a posluživao je zvijezde poput Antonija Banderasa, Tomija Hilfigera i Luke Modrića, sa kojima se i fotografisao za uspomenu.

Nusret se od ostalih poznatih kuvara izdvaja svojim izgledom, načinom pripremanja hrane i pokretima dok to radi. Ono što stvarno oduševljava je njegov pristup obradi hrane. Kad soli meso, izgleda kao da baca vilinsku prašinu po njemu, a kad izvlači kosti iz pečenog komada, to radi hirurškom preciznošću.

Međutim, njegova slava nije došla preko noći.

Foto: Instagram

Salt Bae, pravog imena Nusret Gökçe, rođen je u siromašnoj porodici u Erzurumu 1983. godine. Zbog nedostatka novca bio je prisiljen da napusti školu, pa je sa 14 godina počeo da izučava mesarski zanat.

Između 2007. i 2010. godine volontirao je u raznim restoranima u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi stekao iskustvo u kuvanju i restoranskom poslu. Navodno ne govori nijedan strani jezik.

Foto: Instagram

Vratio se u Tursku 2010. godine i otvorio prvi restoran. Danas je vlasnik lanca restorana po imenu “Nusr-et” u Istanbulu, Majamiju, Njujorku, Dohi, Abu Dabiju i Dubaiju. A uskoro bi trebalo da otvori i restoran u Londonu.

Foto: Instagram

U ponudi restorana “Nusr-et” uglavnom se nalazi meso. Na jelovniku je sve, od tatarskog bifteka, preko odrezaka, do mesnih okruglica i hamburgera. Kao prilog mesu možete naručiti salatu, pire od krompira, krokete, luk, spanać ili pečene pečurke i zasladiti se tradicionalnim turskim desertom poput baklave.

Foto: Instagram

Gökçe tretira meso s ljubavlju, pa ne čudi što je vrlo izbirljiv kod odabira za svoje restorane. Menadžer njegovog restorana otkrio je da je uvijek u potrazi za savršenim komadima i da od dobavljača nekad uzme tek 100 kilograma mesa od ponuđenih pet tona.

Foto: Instagram

Salt Bae i nije baš omiljen među gastro-kritičarima. Nakon otvaranja restorana u Njujorku jelovnik slavnog turskog kuvara nazvan je precijenjenim.

Foto: Instagram

Kritičari su zaključili da su mu hamburgeri prepečeni, a odresci neinspirativni. Ali, isto tako zaključili su da ukus hrane pada u drugi plan ako ste dovoljno srećni da vam jelo servira i soli Salt Bae.

Uprkos kritičarima, broj njegovih obožavalaca neprestano raste, a trenutno ga na Instagramu prati gotovo 20 miliona ljudi iz cijelog svijeta.

Foto: Instagram

Salt Bae ima i impresivnu radnu etiku. U jednom od rijetkih intervjua priznao je da radi 18 časova dnevno i da nikad nije uzeo ni dan godišnjeg odmora, pišu Nezavisne.com.

View this post on Instagram

Legendss @leomessi #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on Nov 16, 2018 at 4:15pm PST

View this post on Instagram

Pirzola oturtma #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on Jun 8, 2017 at 7:37am PDT

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!