Afera “Koverat”: Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović optužen za pranje novca

Stijepović je generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. On je 18. januara saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom afere “Koverat”

Slavoljub Stijepović (Foto: Printscreen/DPS Crne Gore)

Bivši gradonačelnik Podgorice i generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljub Stijepović, optužen je za pranje novca putem pomaganja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva, pišu “Vijesti”.

“Cijeneći prikupljene podatke i dokaze u postupku istrage Kti-S.br.26/17 koja se vodi protiv okrivljenog R. V. i dr, Specijalno državno tužilaštvo je 31. 01. 2019. godine donijelo naredbu o proširenju istrage protiv okr. K. D, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 u vezi st.6 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo pranje novca iz čl.268 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore i protiv okrivljenog S. S, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja iz čl.268 st.3 u vezi st.1 u vezi čl.25 Krivičnog zakonika Crne Gore. Dana 01.02.2019.godine u Specijalnom državnom tužilaštvu je saslušan S. S. u svojstvu okrivljenog, dok se okr. K. D. nalazi u bjekstvu”, navodi se u saopštenju.

Stijepović je 18. januara saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom afere “Koverat”.

Afera “Koverat” izbila je objavom snimka predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića na kojem se vidi kako on uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara Stijepoviću.

Istovremeno, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću koji se nalazi u Londonu, a koji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

Nakon objave snimka Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi ih mogao podijeliti aktivistima.

Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Njegove tvrdnje Stijepović je ranije odbacio i poručio i da je neprijatno iznenađen što ga je školski drug tajno snimao.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!