N1 objavila snimak: Pogledajte kako su četnici napali televizijsku ekipu (VIDEO)

Psujući “tursku majku” i govoreći “500 godina nas koljete”, jedan od pripadnika četničkog pokreta nasrnuo je na reporterku Adisu Ibrahimović i kamermena Alena Skorupana. Nakon nekoliko fizičkih udaraca reporterka N1 je molila pripadnika četničkog pokreta da ih ne udaraju, na šta je napadač odgovorio riječima. Nažalost, u tom trenutku niko od pripadnika MUP-a Republike Srpske nije stao u odbranu novinarske ekipe televizije N1

Reporterka Adisa Ibrahimović i kamerman Alen Skorupan, članovi televizijske ekipe N1, fizički su napadnuti u Draževini kod Višegrada, gdje su se danas okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta kako bi obilježili godišnjicu hapšenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Psujući “tursku majku” i govoreći “500 godina nas koljete”, jedan od pripadnika četničkog pokreta nasrnuo je na reporterku Adisu Ibrahimović i kamermena Alena Skorupana.

Nakon nekoliko fizičkih udaraca reporterka N1 je molila pripadnika četničkog pokreta da ih ne udaraju, na šta je napadač odgovorio riječima. Nažalost, u tom trenutku niko od pripadnika MUP-a Republike Srpske nije stao u odbranu novinarske ekipe televizije N1.

Ekipa je, kako prenosi portal ba.n1info.com, prišla putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi muškarci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta.

“Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo. Kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao i tražio legitimaciju. Pokazali smo lične karte i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo”, kazala je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put i odlučili da snime par kadrova iz daljine.

“Pojavio se stariji čovjek visok dva metra, zaletio se na snimatelja Alena i počeo da ga udara kamerom po glavi. Prišla sam i molila ga da to ne radi. Onda se okrenuo prema meni i počeo da me udara mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, takođe stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena”, kaže Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije.

“Momci iz Srbije su poletjeli prema nama, krenuli da nas brane i guraju od čovjeka i utrpali u auto, nakon čega su počeli i drugi da dolaze. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to desilo, da to nije njihov stav, da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili”, kazala je reporterka N1 vidno potresena.

SNIMAK NAPADA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU:

http://ba.n1info.com/a86162/Vijesti/Vijesti/VIDEO-Pogledajte-napad-cetnika-na-ekipu-N1-kod-Visegrada.html

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!