Skandal u Sarajevu: Radnik Hitne pomoći krao pacijente, a sud da vratio na posao (VIDEO)

Riječ je o radniku Hitne pomoći kome je otkazan ugovor o radu još 2009. godine, zbog “teške povrede radne obaveze”. Iza ove formulacije krije se besprizorno razbojništvo: dokumentovano je da je Zlatko Ešpek ulazio u svlačionicu i potkradao pacijente dok su bili na pregledu kod ljekara

Foto: Printscreen

Skupštinska većina Kantona Sarajevo oborila je izvještaj o radu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a jedan od krucijalnih razloga jesu optužbe iz Neire Dizdarević iz Naše stranke upućene direktoru Ademu Zalihiću, da “vrši mobing nad radnikom Zlatkom Ešpekom”.

Riječ je o radniku Hitne pomoći kome je otkazan ugovor o radu još 2009. godine, zbog “teške povrede radne obaveze”. Iza ove formulacije krije se besprizorno razbojništvo: dokumentovano je da je Zlatko Ešpek ulazio u svlačionicu i potkradao pacijente dok su bili na pregledu kod ljekara!

Ešpek je to priznao na sudu koji ga je, ipak, nakon što se žalio, vratio na posao jer je utvrđen formalni propust u otkaznom postupku.

Direktor Zavoda, Adem Zalihić, nije ga mogao rasporediti na isto radno mjesto, kako je to sud zahtijevao, jer je u međuvremenu napravljena reorganizacija u skladu sa novim zakonom, i njegovo bivše radno mjesto rendgen tehničara je ukinuto, kao i cijela ta služba.

Od 2015. godine Ešpek dolazi na posao, uredno prima platu, ali ne radi ništa jer ne želi da prihvatiti novo radno mjesto, piše Slobodna-bosna.ba.

U videu se vidi kako Ešpek ulazi u svlačionicu, rovari po stvarima pacijenata i potkrada ih.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!