Razriješen dužnosti: Ivan Del Vechio i više neće biti ambasador Hrvatske u BiH

“On tamo tog dana nije trebao da bude”, rekla je o posjeti Ivana Del Vechija Marija Pejčinović Burić, hrvatska šefica diplomatije i istakla fa je odluka da posjeti Banjaluku bila pogrešna

Ivan Del Vechio (Foto: Printscreen/Vlada Unsko-sanskog kantona)

Ivan Del Vechio je razriješen dužnosti i više neće biti ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini, javlja Radiosarajevo.ba.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, nakon što je Ivan Del Vechio prisustvovao jednom od događaja u okviru obilježavanja Dana RS, a koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, donijelo je odluku da ga razriješi dužnosti.

“On tamo tog dana nije trebao da bude”, rekla je o posjeti Ivana Del Vechija Marija Pejčinović Burić, hrvatska šefica diplomatije i istakla fa je odluka da posjeti Banjaluku bila pogrešna.

Ranije je saopšteno da Ministarstvo nije znalo ništa i nije bilo upoznato o putovanju ambasadora Del Vechija na neustavni Dan RS.

Odmah nakon što se pojavila informacija da je Del Vechio bio u Banjaluci pozvan je na konsultacije u Hrvatsku, a zvanični Zagreb ga je nedugo zatim i smijenio.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!