Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka iz Splita u Sarajevu: Mališan se utopio, nije doživio infarkt

Bio sam među onima koji su potrčali kada je počelo da se viče i traži ljekar. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena. Znači da je dolje provelo bar deset minuta. Ne znam ko ovim pokušava da se opravda, ali sramota je da hotel sa pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu”, rekao je “Jutarnjem” Joško Šerka, svjedok nesreće

Foto: Printscreen 

Maleni fudbaler Akademije fudbala Srđan Mladinić iz Splita, koji je juče predveče preminuo na bazenima u sarajevskom hotelskom resortu Hills na Ilidži, ipak se utopio, a ne doživio srčani udar kako je to novinarima ispričala organizacija turnira Šampion Junior Kup.

To je za “Avaz” potvrdio vještak medicinske struke, dr Nermin Sarajlić, koji je izvršio obdukciju, piše “Jutarnji list”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Jutarnjem su samo mogli da potvrde da je riječ o dječaku rođenom 2011. godine, a u Kantonalnom tužilaštvu, koje je preuzelo slučaj, tek su im kratko rekli da će o daljem postupanju odlučiti nakon što dobiju službeni nalaz obdukcije.

Strašna vijest došla je juče iz bosanskohercegovačke prijestonice, gdje se nalazi veliki broj djece iz regije koja učestvuju na fudbalskom turniru Šampion Junior Kup 2019.

Dječaku iz Splita, kako je pisao taj list, uprkos intervenciji ljekara, nije bilo spasa pa je nakon dvosatne reanimacije konstatovana smrt. Iako je oirganizator turnira Almir Prguda već tada rekao da je dijete zasigurno doživjelo srčani udar, redakciji Jutarnjeg već sinoć se javio jedan od roditelja koji su rekli da se utopio.

Joško Šerka, svjedok nesreće, tvrdi da organizatori turnira ne govore istinu kada kažu da je dijete odmah izvučeno iz bazena.

“Bio sam među onima koji su potrčali kada je počelo da se viče i traži ljekar. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena. Znači da je dolje provelo bar deset minuta. Ne znam ko ovim pokušava da se opravda, ali sramota je da hotel sa pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu”, rekao je “Jutarnjem” Šerka.

Potvrdio je da su se ljekari duže od dva sata borili kako bi mališana vratili u život i da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, ali je na kraju ipak izdahnuo…

Drama na bazenima trajala je nekoliko sati, a nije jasno kako je tačno došlo do utapanja djeteta. Ostala djeca odmah su poslata u svoje sobe kako se ne bi dodatno traumatizovala.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!