Stjepan Mesić za “Avaz”: Sumnjam da je Del Vechio otišao na svoju ruku u Banjaluku

Ne iznenađuju me potezi Dragana Čovića, jer on jeste za BiH, ali s figom u džepu. On je stari saradnik Milorada Dodika i njih dvojica rade na istoj talasnoj dužini, kazao je “Avazu” Mesić

Stjepan Mesić (Foto: Printscreen/RSE)

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, za Avaz.ba je kazao da nije nimalo iznenađen jučerašnjom posjetom Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija na proslavi neustavnog Dana RS.

“Ne iznenađuju me potezi Dragana Čovića, jer on jeste za BiH, ali s figom u džepu. On je stari saradnik Milorada Dodika i njih dvojica rade na istoj talasnoj dužini”, kazao je “Avazu” Mesić.

Istakao je da su problem oni koji podržavaju Čovića.

“Ne znam znaju li svi ti koji ga podržavaju da on radi na razbijanju BiH ili jednostavno ne znaju pa ga podržavaju. Ono što me iznenađuje je da je ambasador Hrvatske došao da ‘slavi Dan RS’, a tada je zapravo započelo razbijanje Bosne i Hercegovine”, rekao je Mesić.

Kazao je da je Republika Srpska proizvod Dejtonskog sporazuma, a da se sve ovo desilo prije Dejtona.

“Sasvim je jasno da je Ustavni sud imao pravo kada je to zabranio”, kaže bivši predsjednik Hrvatske.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je danas pozvao u Zagreb na razgovor ambasadora Ivana Del Vechija.

Na pitanje “Avaza” misli li da je hrvatski ambasador na obilježavanje neustavnog Dana RS otišao sam ili je prethodno obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, odgovara:

“Kako je uopšte moguće da hrvatski ambasador ode na proslavu dana koji je zabranio Ustavni sud BiH? Mislim da Ivan Del Vechio ne bi otišao sam na obilježavanje u Banjaluku. Sumnjam da je otišao na svoju ruku”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!