BiH: Vozio 92 kilometra na sat, udario šest djevojčica i dobio kaznu od dvije godine zatvora

Zbog teških povreda, posljedice će djevojčice pratiti cijeli život. One imaju problema sa pamćenjem, traume, posjećuju psihologe…

Foto: Printscreen

Opštinski sud u Zenici osudio je Haruna Hasića (23) iz Zenice na dvije godine zatvora, jer je 24. novembra prošle godine, upravljajući “mercedesom”, izazvao saobraćajnu nesreću na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, gdje je povrijeđeno šest djevojčica koje su išle u osnovnu školu.

Osim zatvorske kazne, sudija Sabrija Agić izrekao je Hasiću i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozilom od pet godina, a ova kazna ne uračunava se u period izdržavanja zatvorske kazne.

Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir to što je Hasić priznao krivično djelo. Otežavajuća okolnost je to što je vozio brzinom od 92 kilometra na sat, što je za 40 kilometara više od dozvoljene, znajući da može ugroziti pješake i učesnike u saobraćaju.

Ovo nije pravosnažna presuda i moguće je uložiti žalbu, prenosi Radiosarajevo.ba.

U novembru prošle godine, u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Eze Arnautovića u Zenici, povrijeđeno je šest djevojčica. 

Suđenje Hasiću bilo je jedno od najemotivnijih, pogotovo kada su svjedočili roditelji povrijeđenih djevojčica, koji su sa suzama prepričavali kakve traume njihova djeca proživljavaju danas.

Zbog teških povreda, posljedice će djevojčice pratiti cijeli život. One imaju problema sa pamćenjem, traume, posjećuju psihologe…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!