NESTALA VANJA UBIJENA IZ PIŠTOLJA Ubice prvo otele i likvidirale frizera, a onda tinejdžerku: Odlično su poznavali teren

Panče je ubijen, a njegovo vozilo je isto kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije kidnapovali i prebacili 14-godišnjeg Vanju. Kidnapovanje je izvršeno na ulazu zgrade, a glavnoosumnjičeni Lj. P. je odlično poznavao teren. Motiv za otmicu je vezan za iznudu novca i druge materijalne koristi. Kidnapovana Vanja je upucana iz pištolja u 10 sati istog dana kada je odvedena dok je išla u školu. Istog dana, (27. 11.) policija je pronašla “citroen”, vozilo Pančea iz Veleše, zapaljeno u ataru sela Brazda u Skoplju

Lj. P. osumnjičen je da je sa još četiri osobe organizovao otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) i Panče Ž. (74).

Prema izvorima agencije Telma bliskim istrazi, Lj .P. iz Skoplja je 22. novembra kidnapovao Pančea, Velešanina, sa kojim je bio povezan zbog nekog navodnog iskopavanja zlata.

Lj. P. (Foto: Društvene mreže)

Panče je ubijen, a njegovo vozilo je isto kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije kidnapovali i prebacili 14-godišnjeg Vanju. Kidnapovanje je izvršeno na ulazu zgrade, a glavnoosumnjičeni Lj. P. je odlično poznavao teren.

VOZILO ZAPALJENO

Motiv za otmicu je vezan za iznudu novca i druge materijalne koristi. Kidnapovana Vanja je upucana iz pištolja u 10 sati istog dana kada je odvedena dok je išla u školu. Istog dana, (27. 11.) policija je pronašla “citroen”, vozilo Pančea iz Veleše, zapaljeno u ataru sela Brazda u Skoplju.

Njeno tijelo pronađeno je jutros u ataru Brade u Skoplju. Osumnjičeni Lj. P. nije bio sam u gnusnom činu.

Istraga smatra da su mu pomogli njegov vozač i još trojica za koje je predložen pritvor. Prvobitni nalazi su da je Lj. P. u bjekstvu u inostranstvu i nedostupan za istragu.

Podsetimo, tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Đorčevske pronađeno je danas, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umiješano je pet osoba.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče Ž. (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Panče Ž. (Foto: Društvene mreže)

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je prema njihovim navodima odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

NARUČILAC BIZNISMEN IZ SKOPLJA

Prema navodima makedonskog portala Večer, osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja je već navedeni Lj.P, kao i V. K. iz Skoplja i V. M. iz Velesa.

Pozivajući se na izvore iz istrage, osumnjičeni građevinski preduzetnik Lj. P. je naručilac ubistva, a V. M. je priznao krivično delo i detalje izvršenja, kao i da je osumnjičeni Lj. P. navodno pobjegao u Tursku. Prema nepotvrđenim informacijama, u otmicu je umiješan i član Vanjine uže porodice koji je učestvovao u iznudi.

Kako su ranije pre nijeli mediji, očekuje se da će trojica od petorice osumnjičenih za ubistvo večeras biti privedeni Krivičnom sudu.

“Poslije obimnih mjera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja, u blizini Velesa pronađeno tijelo maloljetne osobe V. Đ, čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine. Pronađeno je i tijelo osobe P. Ž. (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra. U vezi sa ova dva slučajeva osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je trenutno u policijskoj stanici”, saopšteno je iz Državnog tužilaštva.

“Prethodno je, u vezi sa krivičnim djelima, pronađeno izgorjelo vozilo marke “citroen”, a nakon vještačenja obezbijeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje. Takođe, iz sprovedenih operativnih mjera, utvrđeno je da je maloletna V. Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27. 11. 2023. godine) oko 10.00 časova”, saopšteno je iz Državnog tužilaštva.

VANJA I UBIJENI FRIZER SE NISU POZNAVALI?

Vanja i Panče se nikada u životu nisu sreli, nisu se poznavali. To je za “Fokus” kazala njegova ćerka koja je u telefonskom razgovoru istakla da ni ona ni bilo ko u njenoj porodici nije poznavao Vanju niti bilo koga u njenoj porodici.

“Ni moj otac ni iko od nas nisu lično poznavali djevojku. Ja sam u policijskoj stanici, još ništa ne znam osim da je moj otac pronađen mrtav, zakopan. Prvi put od vas novinara čujem da je motiv ubistva koristoljublje. Nisam čitala saopštenje MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovjek, pa ne znam šta znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu više ništa da kažem, jer ni ja nemam detalje”, rekla je ćerka.

POKUŠAJ DA SE UZME NOVAC OD VANJINIH RODITELJA

Podsećamo, Panče se vodi kao nestao od 22. novembra, ali je njegov nestanak policiji prijavljen 24. novembra, u petak. Njegov automobil pronađen je potpuno izgorio prije nekoliko dana u Skoplju.

Kako “Fokus” saznaje, tijelo Vanje, koju su ubili isti ljudi kao i Pančea, pronađeno je u okolini Skoplja. Povodom motiva – koristoljublja, koji je naveden u saopštenju MUP-a, a koji je izazvao burne reakcije javnosti koja traži objašnjenje o kakvom se koristoljublju može raditi kada je riječ o djetetu i penzioneru, prve nezvanične informacije su da je u pitanju pokušaj da se uzme novac od Vanjinih roditelja, u njenom slučaju, a u slučaju Pančea novac od bliskih osoba.

Nakon objavljivanja vijesti koja je potresla cijelu zemlju, na društvenim mrežama je već pokrenuta peticija kojom se traži smrtna kazna za ubice koje su podigle ruku na dijete. Kako se ne bi širile spekulacije o slučaju, aktuelni su apeli nadležnim službama da odmah izađu sa temeljnim detaljima o tragediji koja je izazvala revolt, uznemirenost i strah među ljudima.

Izvor: “Blic”

Foto: Vanja Đorčevska (Društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!