Time: Jamal Khashoggi ličnost godine

Za ličnosti godine su, pored Khashoggija, proglašeni i filipinska novinarka Marija Ressa, dva novinara Reutersa iz Mijanmara, koji se trenutno nalaze u zatvoru – Wa Lone i Kyaw Soe Oo, kao i redakcija američkog lokalnog lista Capital Gazette, čijih je pet članova stradalo u napadu 28. juna u Anapolisu, Maryland

Foto: YouTube/Printscreen (Wochit News)

Saudijski novinar Jamal Khashoggi, koji je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, proglašen je za ličnost godine američkog magazina Time, a tu počasnu titulu dijeli s grupom drugih novinara.

Ličnosti godine njujorškog sedmičnog magazina su četiri novinara i američki lokalni list Capital Gazette, a za sve njih Time je naveo da su “predstavnici šire borbe bezbroj drugih širom svijeta”, prenosi AP.

Za ličnosti godine su, pored Khashoggija, proglašeni i filipinska novinarka Marija Ressa, dva novinara Reutersa iz Mijanmara, koji se trenutno nalaze u zatvoru – Wa Lone i Kyaw Soe Oo, kao i redakcija američkog lokalnog lista Capital Gazette, čijih je pet članova stradalo u napadu 28. juna u Anapolisu, Maryland.

Glavni urednik Timea Edward Felsenthal saopštio je u utorak imena nagrađenih ličnosti godine u emisiji “Today”, televizije NBC.

Američki magazin je ličnostima 2018. godine proglasio osobu ili grupu ljudi koji su najviše uticali na vijesti i svijet “nabolje ili najgore” tokom protekle godine, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!