Policajac na tajnom zadatku se šest mjeseci družio s osumnjičenim za ubistvo djevojčice, Turčin mu priznao šta je uradio prije 12 godina (VIDEO)

Njemački Berliner-Kurier javlja da osumnjičenik za sada ništa ne želi govoriti, a policija je u problemima jer još nije pronašla tijelo Hrvatice. A bez tijela, vrlo teško je dokazati ubojstvo. Međutim, jedan policajac iz istrage rekao je da ima snimljeno Alijevo priznanje i da će rado svjedočiti o tome što mu je Turčin rekao, bez obzira što se njegov snimak ne može koristiti kao dokaz u sudskom postupku

 

U njemačkoj javnosti poput bombe je odjeknula vijest da je uhapšen osumnjičenik za ubistvo Georgine Kruger, 14-godišnje djevojčice koja je 25. septembra 2006. nestala u Berlinu.

Georgine je inače ćerka Hrvatice Vesne, nestala je prije 12 godina u berlinskoj četvrti Moabit. Izašla je iz autobusa, došla nadomak svog stana i – nestala.

Berlinska policija nakon dugogodišnkih napora da otkrije što se dogodilo konačno je privela Alija K. (43) kojeg sumnjiči da je odgovoran za nestanak male Georgine.

Turčin je inače stari znanac policije jer je prije šest godina osuđen zbog napastovanja 15-godišnje djevojčice koju je namamio u svoj podrum i tamo se nad njoj iživljavao. Da stvar bude gora, Ali je cijelo vrijeme bio pred nosom policije.

Prije 12 godina živio je samo stotinak metara od stana gdje je živjela Georgine i policija ga je u sklopu istrage i ispitala. Doduše, on je bio samo jedan od tristotinak ljudi koje su policajci priveli na razgovor. Kako god bilo, Ali je porekao da je ikada vidio malu Hrvaticu, a istražitelji su mu povjerovali.

Njemački Berliner-Kurier javlja da osumnjičenik za sada ništa ne želi govoriti, a policija je u problemima jer još nije pronašla tijelo Hrvatice. A bez tijela, vrlo teško je dokazati ubojstvo. Međutim, jedan policajac iz istrage rekao je da ima snimljeno Alijevo priznanje i da će rado svjedočiti o tome što mu je Turčin rekao, bez obzira što se njegov snimak ne može koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Policajac, inače tuskog porijekla, posljednjih šest mjeseci je bio na tajnom zadatku, intenzivno se družio s Alijem po kafićima u ulici Stendaler. Za to vrijeme Turčin, koji je inače otac troje djece, mislio je da je stekao svog novog najboljeg prijatelja, ali nije ni slutio da je njegov novi pajdaš u kockanju i kartanju čovjek koji će mu konačno stati na kraj, piše Jutarnji.hr.

Kada je policajac stekao puno povjerenje Alija, iz policije su u javnost pustili lažne informacije da su pronašli tijelo Georgine i tako natjerali nezaposlenog Turčina da se raspriča i svom “prijatelju” prizna šta je napravio prije 12 godina.

Doduše, Alijevi susjedi ne mogu da vjeruju da je upravo on čovjek koji je ubio nevinu djevojčicu.

“Poznajem čovjeka 25 godina. Uvijek je bio postojan, brižan, spreman pomoći”, rekao je jedan susjed uz mali dodatak.

“Istina, bio je tih i povučen. Očito je skrivao mnoge strašne tajne”.

Nakon objave da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, berlinska policija potpuno je okupirala kvart u kojem je živio 43-godišnji Turčin. U fokusu njihove istrage je podrum u jednoj zgradi u Berlinu i krevet koji se nalazio dolje. Policija vjeruje da će upravo na krevetu pronaći dokaze da je Ali namamio Georgine u podrum i tamo je ubio.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!