Slučaj Branke Miljić: MVP pozvalo ambasadora Srbije na razgovor, traže pristup Ambasadi

Ambasador Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka

Ambasada Srbije u Podgorici (Foto: MFA.GOV.RS)

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je danas ambasadora Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor povodom aktuelne situacije u vezi sa Brankom Milić, optuženom u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Podgorici.

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Zoran Janković, uručio je, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, ambasadoru Bingulcu notu sa zahtjevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade.

Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici, saopštilo je MVP.

Ambasador Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

Ambasador Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo vanjskih poslova čim dobiju zvaničan odgovor.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!