Kod Šapca se srušio vojni avion, poginuli potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović

Načelnik ratnog vazduhoplovstva Ranko Živak izjavio je da se radilo o redovnom letačkom zadatku. “Meteo situacija je bila povoljna, piloti su bili osposobljeni, vrsni piloti. Avion je bio ispravan, bio sam lično prisutan na aerodromu Batajnica kad su počele pripreme za zadatak. Javili su se u odlasku preko Inđije i Šapca i poslije toga smo izgubili kontakt”, izjavio je Živak

Pandurović i Ćulibrk

Potpukovnik Nenad Ćulibrk (1968) i kapetan Dejan Pandurović (1978) poginuli su u padu školsko-borbenog aviona “Super galeb G-4”, RV i PVO Vojske Srbije, koji se oko 10:30 časova srušio u rejonu sela Slatina kod Šapca, tokom izvođenja redovne letačke obuke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je u okviru svojih nadležnosti dao nalog Inspektoratu odbrane da izvrši vanrednu inspekciju, dok je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković formirao komisiju za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, koju predvodi brigadni general Duško Žarković.

“Riječ je o vrhunskim, iskusnim pilotima i gubitak je nenadoknadiv, za nas i za porodice. Ministarstvo će učiniti sve da pomogne porodicama. Generalštab je formirao komisiju, a ja sam izdao naređenje Inspektoratu da uradi vanrednu inspekciju”, izjavio je Đorđević, prenosi rs.n1info.com.

Načelnik ratnog vazduhoplovstva Ranko Živak izjavio je da se radilo o redovnom letačkom zadatku.

“Meteo situacija je bila povoljna, piloti su bili osposobljeni, vrsni piloti. Avion je bio ispravan, bio sam lično prisutan na aerodromu Batajnica kad su počele pripreme za zadatak. Javili su se u odlasku preko Inđije i Šapca i poslije toga smo izgubili kontakt”, izjavio je Živak.

Na licu mjesta nalaze se i nadležni istražni sudija i javni tužilac. Policija obezbjeđuje teren. Istraga je u toku.

Avion je pao u blizini kuće Milete Mladenovića. Prema riječima očevidaca, vojni avion je pao u blizni pomoćnih objekata što je izazvalo strah mještana među kojima, kako kažu, nema povrijeđenih.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!