Položen kamen temeljac za izgradnju sportskih terena u Gusinju (VIDEO)

Ukupna vrijednost investicije je oko 300 hiljada eura, a rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao

Ministar prosvjete Damir Šehović položio je danas kamen temeljac za izgradnju savremenog sportskog igrališta u dvorištu OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 eura.

Ovom prilikom ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog ovog projekta koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

Ukupna vrijednost investicije je oko 300 hiljada eura, a rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Ispunjen sam zadovoljstvom što će nakon okončanja danas započetih radova, učenici ove škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, napravljena po najsavremenijim standardima, sa montažnim tribinama na oba terena sa 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima. Ako tome dodamo da je kapitalnim budžetom planirana izgradnja nove sportske sale u Gusinju, možemo s pravom da zaključimo da će realizacijom ova dva projekta školska sportska infrastruktura u ovoj opštini biti u potpunosti zaokružena”, rekao je Šehović, prenosi CdM.

On je naglasio da država nikada nije ulagala ovoliko sredstva u obrazovanje.

“Sa ponosom mogu da kažem da ova država nikad više novca nije ulagala u obrazovanje, o čemu najbolje svjedoči podatak da je ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu koje su završene ove godine, ili je njihova realizacija u toku, na nivou od preko 30 miliona eura. Samo za obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju je u prethodnih godinu i po dana izdvojeno oko milion eura, što nikada do sada nije bio slučaj. Ovo je još jedna konkretna potvrda pune posvećenosti ne samo Ministarstva prosvjete, nego Vlade Crne Gore u cjelini poboljšanju kvaliteta života, posebno u manje razvijenom sjevernom dijelu naše države, na čemu inače naročito insistira premijer Marković. Svjesni smo da razvijene Crne Gore nema bez ravnomjerno razvijene države, a nje ne može biti ako se ne investira u Sjever i na taj način stvara prostor za korišćenje brojnih potencijala kojima on obiluje”, istakao je ministar i najavio još veća ulaganja u obrazovanje.

“Pripremamo novi, još veći investicioni ciklus u obrazovanje od preko 40 miliona eura, o čemu ćemo vrlo brzo informisati javnost”.

Ministar je zahvalio Fondaciji Gusinje, njenom predsjedniku Brahu Radončiću, kao i gospodinu Refku Radončiću koji su prošle godine prilikom zajedničkog susreta u Njujorku inicirali ovaj projekat.

“Potpisan je  Memorandum o saradnji kojim smo dogovorili da doprinos Fondacije bude 80 hiljada dolara, a da preostali dio investicije u iznosu od oko 230 hiljada eura finansira Ministarstvo prosvjete, i kao što vidite, tog dogovora se i držimo, radovi su krenuli, i na proljeće možemo očekivati njihov završetak”, objasnio je ministar.

Predsjednica Opštine, Anela Čekić istakla je da je ovo važan dan za Gusinje koje će dobiti nove sportske terene, a koji će biti od velikog značaja kako za učenike, tako i za svu omladinu u Gusinju.

“Sa sportskom salom čija se gradnja planira, Gusinje će dobiti sportski kompleks koji će mu dati obrise grada u kojem će sport imati gdje da se razvija”, naglasila je Čekić izrazivši zahvalnost Ministarstvu i Fondaciji na ovom značajnom ulaganju.

Predstavnik Fondacije Gusinje iz Njujorka, Edvin Bektešević, rekao je da ova fondacija sa velikim zadovoljstvom pomaže svoj zavičaj, te da je pod sloganom “Za bolje i ljepše Gusinje”,od svog nastajanja 2006. godine do danas realizovala mnoge značajne projekte u opštini.

Direktor škole, Šerif Feratović, zahvalio je svim uključenim stranama na podršci ovoj ustanovi i djeci Gusinja, izrazivši uvjerenje da će novi sportski tereni podstaći razvoj školskog sporta, te da će Gusinje iznjedriti brojne sportske talente.

Radove na izgradnji terena izvodiće firma BI KOD d.o.o. iz Podgorice.

Šehović je iskoristio priliku da sa saradnicima obiđe radove na adaptaciji sportskih terena i uređenju dvorišta JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu, kao i radove na rekonstrukciji škole u Vojnom selu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!