Grupa građana iz dijaspore SAD donirala kombi za prevoz učenika iz sela u opštini Tuzi

Predstavnik grupe građana iz dijaspore SAD, Toma Đoljaj, izrazio je zadovoljstvo što će učenicima iz sela Krševo, Pikalja, Lofka i Seljište, koji pohađaju nastavu u školama u Tuzima, biti olakšan dolazak i povratak iz škole. “Inicijativu za ovu donaciju su pokrenuli naši iseljenici Nreka Đoljaj i Zef Vučinaj, koji su za kratko vrijeme prikupili oko 10.000 dolara i na taj način omogućili da našim mještanima obezbjedimo kombi za prevoz učenika koji je koštao 8.250 eura”, naglasio je Đoljaj

Foto: Ministarstvo prosvjete

Grupa građana iz dijaspore SAD donirala je kombi za prevoz učenika seoskih područja koji pohađaju nastavu u OŠ „29. novembar” u Dinoši, OŠ “Mahmut Lekić” i Gimaziju “25. maj” u Tuzima.

Direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica, Maraš Dukaj, izrazio je zahvalnost grupi građana iz dijaspore SAD ,istakavši da će kombi za prevoz učenika iz seoskih područja umnogome olakšati školovanje učenicima koji pohađaju škole u Tuzima.

“Značajan dio populacije Malesije živi u ruralnim mjestima i činjenica je da se gradski prevoz teško može organizovati. Ministarstvo prosvjete prepoznaje ovaj problem, ne samo u ovom području, već i u drugim opštinama. Kao što je poznato, Ministarstvo refundira sredstva za prevoz učenika, ali, takođe, konstantno ulažemo napore kako bismo preko raznih donacija i saradnje obezbijedili vozila za prevoz učenika i olakšali školovanje djeci iz seoskih područja. Upravo ova donacija primjer je takve saradnje”, istakao je Dukaj.

Foto: Ministarstvo prosvjete

On je dodao da će Ministarstvo, u saradnji sa relevantnim institucijama, organizacijama i građanima, nastaviti sa ovakvim aktivnostima i najavio da će u narednom periodu dobiti još tri nova vozila za prevoz učenika RE populacije u opštinama Podgorica, Nikšić i Berane, koji su donacija Fonda za obrazovanje Roma.

Predstavnik grupe građana iz dijaspore SAD, Toma Đoljaj, izrazio je zadovoljstvo što će učenicima iz sela Krševo, Pikalja, Lofka i Seljište, koji pohađaju nastavu u školama u Tuzima, biti olakšan dolazak i povratak iz škole, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

“Inicijativu za ovu donaciju su pokrenuli naši iseljenici Nreka Đoljaj i Zef Vučinaj, koji su za kratko vrijeme prikupili oko 10.000 dolara i na taj način omogućili da našim mještanima obezbjedimo kombi za prevoz učenika koji je koštao 8.250 eura”, naglasio je Đoljaj i zahvalio Ministarstvu prosvjete na saradnji.

Direktor škole „Mahmut Lekić“, Redžep Đokaj, zahvalio je donatoru u ime svih škola čijim će učenicima ovaj kombi biti na usluzi, istakavši da će donacija značajno olakšati uslove obrazovanja djeci i njihovim roditeljima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!