Heroina iz Nikšića, Nina Maraš, donirala bubreg sugrađaninu: Uspjeli smo, srećan ti novi život, Ilija!

Draga Nina, draga porodico i dragi prijatelji, konačno mogu da objavim da je transplantacija uspješno završena. Hvala vam svima što s.te mi pružali veliku podršku i pomoć, jer bez vas ništa ne bih uradio. Nina, tebi posebnu zahvalnost dugujem. Mada ne znam ni kako da se zahvalim nekome ko mi je poklonio život i ponovo me rodio. Tvoj ljudski čin će ostati za pamćenje vjekovima. Danas sam rođen ponovo“, napisao je Ilija na svom Facebook profilu.

“Uspjeli smo. Neka ti je srećan novi rođendan, Ilija”, riječi su Nikšićanke Konstantine Nine Maraš nakon što je juče uspješno donirala bubreg svom sugrađaninu, 32-godišnjem Iliji Bulajiću.

Ilija i Nina su krajem prošlog mjeseca otišli u Tursku, a na klinici Acibadem juče je transplantacija uspješno završena.

Ilija se takođe dirljivom porukom zahvalio Nini i svima koji su bili uz njega.

„Draga Nina, draga porodico i dragi prijatelji, konačno mogu da objavim da je transplantacija uspješno završena. Hvala vam svima što ste mi pružali veliku podršku i pomoć, jer bez vas ništa ne bih uradio. Nina, tebi posebnu zahvalnost dugujem. Mada ne znam ni kako da se zahvalim nekome ko mi je poklonio život i ponovo me rodio. Tvoj ljudski čin će ostati za pamćenje vjekovima. Danas sam rođen ponovo“, napisao je Ilija na svom Facebook profilu.

Kako je nikšića heroina kazala za portal Onogost.me, već za vikend će stići u Nikšić, dok će ilija ostati duže zbog terapije i izolacije.

Ilija je krajem prošle godine, nakon rutinskog odlaska kod očnog ljekara, koji ga je potom uputio kod interniste, poslijeserije nalaza saznao da mu je neophodna transplantacija koja košta oko 60.000 eura. Uz pomoć brojnih sugrađana i firmi za oko dva mjeseca prikupljen je novac.

Ilija živi sa 94-godišnjom bakom Rosom, rano je ostao bez majke, a potom sestre i oca, najbližih srodnika koji su mogli biti donori bubrega. Ipak, priča je dobila zaokret, pošto se javila Nina kao donor i odlučila da Iliji podari novu priliku za život.

Stoga je Ilija prije polaska za Tursku uplatio na račun Nikšićanke Rose Knežević 10.000 eura i time olakšao put do njenog izliječenja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!