Denis je slijep, autističan, ima epilepsiju, a kada je izašao na zagrebačku binu ostavio je sve u nevjerici i suzama (VIDEO)

Dvadesetogodišnji Sarajlija je izveo pjesmu Olivera Dragojevića “Oprosti mi pape”

Foto: Printscreen

Sarajlija Denis Barta (20) u emisiji Supertalent je ovog vikenda izveo pjesmu Olivera Dragojevića “Oprosti mi pape” i osvojio srca žirija i publike.

Cijeli studio je plakao, a Maja Šuput nije mogla da dođe sebi od jecaja. 

Mladi muzičar je slijep, autističan i ima epilepsiju, ali njegov talent je nevjerovatan, a sada je o prvim dojmovima progovorio njegov otac Nebojša.

“Javljaju nam se ljudi preko društvenih mreža. Dobili smo više od 2.000 poruka. Svi govore i pišu o njemu. Nakon nastupa, pisala nam je jedna žena koja takođe ima autistično dijete. Dopisivali smo se do četiri sata ujutro i razmjenjivali iskustva”, ispričao je on.

Denis ima svoju firmu, prvu u Bosni i Hercegovini registrovanu za ulične svirke, a ono što zarade često donira kome je potrebno, ali, kako kaže njegov tata, dolaskom zime Denis neće moći da nastupa na ulici.

“Za sada Denis nije dobio ponude za nastupe, a kako stiže zima, neće moći da nastupa napolju. Voljeli bismo da dobije priliku da nastupa negdje u zatvorenom. On ima cijeli repertoar velikih hitova”, priča Nebojša i dodaje kako im je želja da obiđu cijelu regiju, prenosi “Kurir”.

“Svi vjeruju u njega i misle da je trenutak da iskoristi priliku. Mnogi su uvjereni da bi Denis s lakoćom ispunio svaku dvoranu. On naprosto ima harizmu kakvu malo ko ima”, dodao je on.

Pogledajte snimak sa nastupa u Supertalentu:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!