Ubicama Gordane Dašić iz Plava po 40 godina zatvora

Odlučujući o vrsti i visini kazne ovaj sud je posebno cijenio da su okrivljeni Šoškić i Konatar krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru, iz niskih pobuda – koristoljublja, podmuklo i drsko, noću dok su oštećeni spavali, povređujući njihov kućni prag i nanoseći im mnogobrojne povrede. Tom prilikom su lišili života praktično bespomoćno lice, pri čemu je oštećeni Dašić Vuko samo pukim slučajem ostao u životu, kazao je sudija Bošković

Šoškić (Foto: Printscreen)

Aleksandar Konatar (35) iz Bijelog Polja i Marko Šoškić (24) iz Plava, zbog ubistva starice Gordane Dašić osuđeni su na po 40 godina zatvora u bjelopoljskom VIšem sudu.

Nikola Knežević je zbog pomaganja nakon ubistva osuđen na dvije godine.

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom, tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili.

Prema navodima optužnice, staricu su ubili zbog 600 eura i puške.

Obrazlažući presudu, sudija Vukomir Bošković je kazao da je svim izvedenim dokazima na nesumnjiv način utvrđeno da su Šoškić i Konatar počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

“Odlučujući o vrsti i visini kazne ovaj sud je posebno cijenio da su okrivljeni Šoškić i Konatar krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru, iz niskih pobuda – koristoljublja, podmuklo i drsko, noću dok su oštećeni spavali, povređujući njihov kućni prag i nanoseći im mnogobrojne povrede. Tom prilikom su lišili života praktično bespomoćno lice, pri čemu je oštećeni Dašić Vuko samo pukim slučajem ostao u životu”, kazao je sudija Bošković, prenose “Vijesti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!