New York Times: Trump pomogao roditeljima da utaje milione dolara poreza

Po navodima njujorškog lista, za koje Bijela kuća tvrdi da „dovode u zabludu“, Trump je od očevog poslovanja sa nekretninama dobio najmanje 413 miliona dolara preračunato na sadašnju vrijednost američke valute. „New York Times“ se poziva na gomilu povjerljivih poreskih dokumenata i tvrdi da je većina tog novca proistekla iz toga što je Trump pomogao roditeljima da izbjegnu plaćanje poreza, osnivanjem lažne korporacije sa braćom i sestrama uz pomoć koje su zamaskirali milione dolara koje su im poklanjali roditelji

Foto: YouTube/Golden State Times

Prema nalazima istrage koju je vodio list „New York Times“, američki predsjednik Donald Trump bio je uključen u poreske šeme koje su uključivale slučajeve prevare gdje je on sa braćom i sestrama pomagao njegovim roditeljima da izbjegnu plaćanje miliona dolara poreskih obaveza, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Po navodima njujorškog lista, za koje Bijela kuća tvrdi da „dovode u zabludu“, Trump je od očevog poslovanja sa nekretninama dobio najmanje 413 miliona dolara preračunato na sadašnju vrijednost američke valute.

„New York Times“ se poziva na gomilu povjerljivih poreskih dokumenata i tvrdi da je većina tog novca proistekla iz toga što je Trump pomogao roditeljima da izbjegnu plaćanje poreza, osnivanjem lažne korporacije sa braćom i sestrama uz pomoć koje su zamaskirali milione dolara koje su im poklanjali roditelji.

Reuters podsjeća da je Trump tokom kampanje za predsjedničke izbore u SAD sebe predstavljao kao mogula u sektoru nekretnina koji je bogatstvo stvorio sam uz jedan veoma mali zajam koji je dobio od oca Freda, koji je takođe bio biznismen.

Trumpov advokat Charles Harder kazao je njujorškom dnevniku da „predsjednik bukvalno nema nikakve veze“ s utajom poreza.

„Poslovima su se bavili drugi članovi porodice Trump koji nisu bili stručni i stoga su se u potpunosti oslanjali na već pominjane ovlašćene profesionalce kako bi sve bilo u skladu sa zakonom“, rekao je Harder.

Reuters prenosi da je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio na Twiteru sinoć napisao da je gradskom sekretarijatu za finansije naložio da odmah istraži kršenja pravila vezana za poreze i stanovanje i da sarađuje sa saveznom državom New York kako bi se utvrdilo da li su plaćeni odgovarajući porezi“, prenijela je Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!