Osuđen Sanjin Sefić: Za smrt studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč 14,5 godina, porodice ogorčene (VIDEO)

“U podsvijesti sam znao da nemamo državu, ali sam se ipak nadao. Ovo je žalosno, veliko poniženje za nas porodice”, kazao je otac Selme Agić, Amir Agić. Enesa Malkoč, sestra stradale Edite, rekla je da više ne vjeruje ni u koga u BiH. “Najradije bih sve ovo zapalila, Tužilaštvo nas je ponizilo. Samo ću upitati sve ovdje da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi sedam godina zatvora. Ne vjerujem u državu, ko god može da ide odavde, neka ide još danas”, poručila je ona

Sanjin Sefić, optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14,5 godina.

Njegovi pomagači Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić su oslobođeni krivice.

Prema navodima optužnice, 10. oktobra 2016. godine, oko 21:35 sati, Sefić je vozio “golf 6” Ulicom Zmaja od Bosne iz pravca Pofalića prema Marindvoru. Kretao se brzinom od oko 105 kilometara na sat kada je usmrtio studentkinje.

“Ušao je u raskrsnicu kada je za kretanje vozila na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, ne obrativši pažnju na dva pješaka koji su već prešli kolovoz na obilježenom pješačkom prelazu kada je za pješake na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo. Pješaci su se kretali iz pravca Zemaljskog muzeja prema Američkoj ambasadi”, piše u optužnici, prenosi Avaz.ba.

U optužnici piše i da Sefić nije smanjio brzinu, nije kočio niti je pokušao vozilom da izbjegne djevojke.

“Prednjim čeonim dijelom vozila udario ih je i nastavio kretanje. Selmu je udarom vozila odbacio oko 38 metara, a Editu oko 31 metar. Selma je zadobila teške povrede, usljed kojih je preminula na licu mjesta, dok je Edita, takođe usljed teških povreda, podlegla u KCUS-u oko ponoći”, piše u optužnici.

Nakon stravične nesreće Sefić je vozilo sakrio na Grbavici, a potom se sastao sa sestrom Sarom u šoping-centru “Grbavica”. Ona je pozvala Dina Alića i Amara Salihovića da dođu i pomognu Sefiću da pobjegne iz BiH u Srbiju.

“Koristeći ‘golf 4’, koji je vozio Dino Alić, Sefića su prevezli iz Sarajeva do graničnog prelaza Uvac, tačnije do pumpe ‘Nestro Petrol’ u Rudom, gdje je Sefića preuzeo rođak Goran Perišić, s kojim je prešao Uvac 11. oktobra oko pola sedam ujutro”, piše u optužnici.

Sefićevi pomagači kasnije su angažovali Sauda Nišića da bi sakrili auto kojim su Sanjina prevezli do Rudog. Nišić je vozilo sakrio iza svoje kuće u Ulici Kasindolska, na Ilidži. Sefić je ubrzo uhapšen u Srbiji i izručen je Bosni i Hercegovini na GP Rača.

Amir Agić, otac Selme Agić, kazao je danas nakon izricanja presude da je ogorčen jer su svi saučesnici oslobođeni. Najavio je žalbu na presudu. On je dodao da osjeća kao da je Sefić ponovo pregazio Selmu i Editu.

“U podsvijesti sam znao da nemamo državu, ali sam se ipak nadao. Ono što mogu reći jeste da ću se i dalje boriti i da pokažemo svima da u ovoj zemlji ima života za omladinu. Ovo je žalosno, veliko poniženje za nas porodice. Osjećam se isto kao da su pregazili moju Selmu i Editu”, kazao je Amir Agić.

Enesa Malkoč, sestra stradale Edite Malkoč, bila je ogročena.

“Više ne vjerujem ni u koga u ovoj državi. Najradije bih sve ovo zapalila, Tužilaštvo nas je ponizilo. Samo ću upitati sve ovdje da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi sedam godina zatvora. Ne vjerujem u državu, ko god može da ide odavde, neka ide još danas”, poručila je ona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!