Delegacija BiH prisustvovala otvaranju Ambasade SAD u Jerusalimu: Izetbegović i Crnadak tvrde da nisu znali

Izetbegović je Al Jazeeeri priznao: “Da vam pravo kažem, nisam imao tu informaciju i nisu to trebali da rade bez konsultacija sa Predsjedništvom”, dodajući da će razgovarati o tom događaju. Šef bh diplomatije Igor Crnadak za Al Jazeeru je rekao da on nema informacije o prisutnosti delegacije Bosne i Hercegovine u Jerusalimu

Foto: Printscreen

Diplomatsko predstavništvo Bosne i Hercegovine prisustvovalo je ceremoniji otvaranja Ambasade SAD-a u Jerusalimu, uprkos činjenici da je veliki broj zemalja bojkotovao taj događaj, piše Al Jazeera.

Kako i zašto se delegacija Bosne i Hercegovine našla među 22 zemlje koje su svojim prisustvom dale legitimitet premještanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim posebno je pitanje, ali činjenica je da će zemlja zbog te nesmotrenosti pretrpjeti štetu na međunarodnom nivou i da je ugled ponovo narušen.

Još više zabrinjava činjenica da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) nisu bili upoznati s odlukom diplomatskog predstavništva da prisustvuje ceremoniji otvaranja ambasade, što su Al Jazeerinim reporterima potvrdili i član Predsjeništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i ministar vanjskih poslova Igor Crnadak.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!