Koban posljednji let: Pao američki vojni avion, poginulo devet osoba (VIDEO)

Ovaj ogroman avion, star 60 godina, spasavao je i snabdijevao američke građane poslije prošlogodišnjih uragana, a srušio se u trenutku kada je letio u Arizonu, gdje je trebalo zauvijek da ostane prizemljen

Foto: Printscreen/Twitter (Scott Cohen)

Devet osoba stradalo je u padu američkog vojnog teretnog aviona koji se srušio u srijedu u saveznoj državi Džordžiji na jugu SAD.

Lokalne vlasti navode da je avion obavljao svoj posljednji let poslije 50 godina, a da su svi poginuli Portorikanci.

“Potvrđujemo da je u avionu bilo devet osoba, pet članova posade i četiri putnika”, saopštila je američka Nacionalna garda i dodala da su svi u avioni bili njeni pripadnici.

Lokalni mediji preneli su snimke pada aviona iza jednog hangara kao i eksploziju letilice na tlu. Za sada se ne znaju tačni uzroci nesreće.

U pitanju je avion C-130 tipa “Herkules”, koji je poletio za Arizonu.

Ovaj ogroman avion, star 60 godina, spasavao je i snabdijevao američke građane poslije prošlogodišnjih uragana, a srušio se u trenutku kada je letio u Arizonu, gdje je trebalo zauvijek da ostane prizemljen, prenosi danas AP.

Avion se, oko 11:30 časova po lokalnom vremenu, srušio kod raskrsnice dva autoputa, saopštila je lokalna agencija za vanredne situacije okruga Četem, piše b92.net.

Udarac pri padu je bio toliko snažan da je od ogromne letilice ostao cio samo rep, dok su njegovi djelovi letjeli u krugu od 180 metara od mjesta pada, saopštila je kancelarija šerifa okruga Efingem.

Napominje se da pritom “pravim čudom nije oštećen nijedan automobil niti kuća”.

Inače, svih devet članova posade, koji su poginuli pri padu letilice, pomagali su u naporima spasavanja poslije uragana kao dio 198. borbene divizije, poznate pod imenom Bukaneros.

Američki predsednik Donald Tramp napisao je na Twitteru da je obaviješten o padu aviona i poručio da je “u mislima i molitvama sa žrtvama, njihovim porodicama i velikim ljudima Nacionalne garde”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!