Dan nakon požara u fabrici “Franca”: Uviđaj sjutra, proizvodnja neće stati (VIDEO)

“Fabrike nećemo zatvarati. Imamo pomoćne fabrike, nove fabrike koje će nam poslužiti u ovom trenutku. Imamo na raspolaganju dvije-tri klaonice gdje ćemo obrađivati svježe meso, a uz pomoć nekoliko kompanija koje su nam se ponudile iz centralnog dijela i Njeguša, pokušaćemo da oformimo proizvodnju suvomesnatih proizvoda, tako da mislim da se neće osjetiti”, kazao je vlasnik Hilmija Franca

Foto: Printscreen

U bjelopoljskoj fabrici “Franca Mesopromet”, čiji su proizvodni pogoni juče izgoreli gotovo do temelja, uviđaj će početi najvjerovatnije sjutra.

To je saopštila osnovna državna tužiteljka Katarina Kljajević, pošto je sa saradnicima obišla fabriku, piše portal Vijesti.me.

“Sve zavisi od situacije, odnosno od količine koncentracije toplote – da li je ta toplota spuštena na najniži mogući nivo da vještaci mogu nesmetano sa tužiocima i ekipom da uđu u prostorije fabrike. Danas sumnjam da ćemo moći, s obzirom na to da smo obišli krug fabrike, ali vjerovatno sjutra, tokom dana”, kazala je Kljajević za TV Vijesti.

Nakon što su vatrogasne ekipe iz svih krajeva Crne Gore uspjele da vatrenu stihiju stave pod kontrolu, vlasnik kompanije Hilmija Franca kaže da su organizovani štabovi koji koordiniraju dalje poteze. 

Sa Upravom za bezbjednost hrane naći će rješenje da uklone proizvode koji su ostali u pogonima, a ponavljaju da proizvodnja neće stati.

“Fabrike nećemo zatvarati. Imamo pomoćne fabrike, nove fabrike koje će nam poslužiti u ovom trenutku. Imamo na raspolaganju dvije-tri klaonice gdje ćemo obrađivati svježe meso, a uz pomoć nekoliko kompanija koje su nam se ponudile iz centralnog dijela i Njeguša, pokušaćemo da oformimo proizvodnju suvomesnatih proizvoda, tako da mislim da se neće osjetiti”, kazao je Franca.

Požar, u fabrici koja zapošljava oko 750 radnika, a u reprolancu ukupno 1.200 ljudi, buknuo je juče u ranim jutarnjim satima, a šteta se procjenjuje na više desetina miliona eura. Vlada je poručila da će pomoći u saniranju štete, koju je pretrpjela najveća kompanija na sjeveru i jedna od najvećih u Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!